Kommende kontorblokke fejret

svanemoelleholm visual.41De to pensionskæmper AP Pension og Nykredit har netop fejret sig selv i anledning af den sidste bundpladestøbning ved domicilbyggerierne på Svanemølleholm.

 

Totalentreprenøren MT Højgaard Danmark havde i december støbt den sidste bundplade på den 20.000 m2 store grund, hvor domicilerne, der er tegnet af PLH Arkitekter, bliver opført. 

Godt 2.700 medarbejdere kommer til at nyde udsigten ud til havnemiljøet og til Svanemøllestranden. Borgerne tillades at færdes i og omkring blokkene. Bygherrerne planlægger bl.a. at lave et folkekøkken, en pavillon til foreninger og kulturelle formål, fitnesscenter, taghave og offentlig café. 

"Vi har planlagt disse aktiviteter, fordi vi mener, at det er vigtigt, at beboerne i nærområdet bliver inkluderet og har mulighed for at bruge de ejendomme, som er en del af lokalområdet,", forklarer Adm. direktør i AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse. 

svanemoelleholm 151

Ikke boliger mod vest

Syd for kontorblokkene anlægges den offentlige park 'Kranparken'. Og senere skal der bygges boliger omme bag kontorblokkene ved Sundkrogsgade...

 Under behandlingen af lokalplanforslaget tilbage i 2020 var det kun SF, som udtrykte betænkeligheder ved at plancere kontorblokke ud til vandet, og sende boligområderne om bag Sundkrogsgade. 

Men SF gik alligevel med til planen med de begrundelse, at bryggen ud til vandet kan gå hen og blive et hotspot for hele byens badeungdom. Og det vil – med Sandkaj og Islands Brygge in mente – give for mange konflikter mellem havnens brugere og beboerne:

"SF mener, at det er fornuftigt, at der ikke bygges boliger op af Kranparken og kajområdet, da Kranparken og kajområdet vil have meget udeliv på niveau med Havneparken på Islands Brygge og derved også støj, der vil skabe unødvendige konflikter mellem brugere og beboere," står der i en såkaldt mindreudtalelse fra SF i lokalplanforslaget.

Man forventer at Nykredits domicil afleveres ved udgangen af andet kvartal i 2023, mens AP Pensions eget afleveres i fjerde kvartal i 2023.

svanemoelleholm 157

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK