Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

113 boliger på vej til Helsinkigade

I denne måned starter NREP opførelsen af nyt boligbyggeri på Helsinkigade 5 og 11.

På de to byggefelter skal der bygges 113 lejligheder, fælleslokaler, erhvervslokaler samt et overdækket orangeri. Det samlede areal for byggeriet udgør 13.100 kvm.

Projektet har som primært mål at opnå det lavest mulige CO2-aftryk, specifikt under 5 kg/m2/år. Dette indebærer initiativer som trækonstruktion, genbrug af byggematerialer og en energiforsyning baseret på jordvarme.

Der vil i forbindelse med opførslen blive opsat et såkaldt ‘site cover’ – det vil sige en overdækning som gør at hele byggeriet kan opføres i et tørt miljø. Overdækningen vil blive fjernet, når der er tæt hus, forventeligt anden kvartal 2025. Bygningen forventes klar til indflytning i anden kvartal 2026.

Det nye byggeri skal som sagt have et jordvarmeanlæg. Til det formål skal der laves 38 boringer ned i undergrunden til 250 meters dybde. Boringerne etableres som lukkede boringer, der primært skal anvendes til køling, hvorved varmen afsættes i undergrunden. Sekundært, såfremt der kan opnås godkendelse, indvindes denne varme om vinteren til opvarmning af bygningerne. Bygherren fik i august 2023 VVM-godkendelse til jordvarmeprojektet.

Illustrationer er fra hjemmesiden gfaarhusgade.dk
Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »