Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

150 studieboliger på vej til Nordsøvej

By & Havn vil udleje grund på 5500 kvm. på Nordsøvej 21 til midlertidige studieboliger

Fremtiden er på vej til Skudehavnen i det nordlige Nordhavn. Sidste år flyttede Unionkul A/S sine kontorpavilloner THESTACK fra Sundkrogskaj til Østersøvej.
På den centrale græsmark ved Vesterhavnsvej er der en ‘Tiny Church’ på vej.
På kysten mod vest opfører CopenHot et badeanlæg. 
Og nu søger By og Havn en lejer til den store RGS-grund på Nordsøvej 21. Her kan lejeren  opføre 150 midlertidige studieboliger.  

Projekt skal overraske

By & Havn ønsker en lejer, som vil udvikle en studieby med sociale fællesskaber og ”betalbar” husleje for unge. 

Projektet skal have arkitektoniske ambitioner og planer for udemiljøet omkring boligerne. 

Endelig søger By & Havn et “overraskende element”. Der skal være et “motiv eller et greb, der kan styrke den gode fortælling om netop dette byggeris kvaliteter og fortrin”. 

Som i “jamen oplagt, sådan kan det også gøres, hvorfor har ingen tænkt på det før”. 

Studieboligerne skal som udgangspunkt opføres med to etager og på punktfundament. Hertil kommer fællesfaciliteter og byrumsaktiviteter, som skal kunne rummes indenfor arealet. 

Der lægges også vægt på ansøgninger, som kan fremvise planer om CO2-reducerende tiltag i byggeriets konstruktion, og i energiløsningerne.  

Lejeren skal selv  søge dispensation fra den gældende lokalplan, da området er udlagt til havneformål.  

RGS Nordic flytter

På grunden har firmaet RGS Nordic A/S i årevis haft et anlæg til behandling af jord fra byggepladser. I marts måned flyttede anlægget længere østpå til Nordsøvej 1.

Her kan man aflevere en række forskellige affaldsfraktioner og overskudsjord fra bygge- og anlægsprojekter. Noget af jorden sendes videre til deponering på Nordhavn eller Lynetteholm. Men man kan også købe genbrugsjorden samt  andre materialer, efter at de er analyseret og renset. 

Især virksomheden CPH Village har markeret sig i København med modul-opbyggede studielandsbyer, der både er billige og flytbare. Bl.a. på Vingelodden ved Bispebjerg Station, hvor der er opført 363 ungdomsboliger (foto). CPH Village har også studiebyer på Amager og Refshaleøen, og snart også i Jernbanebyen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close