Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

1500 gik tur på Øresund

Fotogalleri: Trods regn og torden i flere dele af København skinnede solen over Lynetteholm søndag 26. maj, hvor 1500 københavnerne var på gåtur på det nyeste stendige på Lynetteholm. 

Gåturen var cirka 3 kilometer lang, og undervejs på ruten stod Lynetteholms medarbejdere klar til at fortælle om arbejdet med at anlægge Københavns kommende halvø og stormflodssikring. 

Langs ruten kunne gæsterne stoppe op ved Lynetteholms østligste punkt og få et kig mod Nordhavn tværs over Kronløbet. Alt imens blev der arbejdet på graveskibe og pramme, som sejlede store norske granitsten ud til den østlige ‘perimeter’ hvor den næste fase af Lynetteholm er ved at dukke op over vandoverfladen.

Der var trængsel på det smalle stendige da alle skulle ud til spidsen og tilbage. Her gik turen ind mod Trekroner, hvor man kunne se den vestlige perimeter ind mod Københavns Hans, som også ses stikke op over vandet.

Foto: Liselotte Duch

Inde ved jorddepotet på Refshaleøen havde By & Havn opstillet madvogne og udstillingstelte. Lynetteholms gravemaskiner og dumpere var også et stort trækplaster. Projektets entreprenør, Aarsleff, havde på dagen kørt hele fem store maskiner frem, og mange – både stor som små – benyttede lejligheden til at kravle op i førerhuset og opleve maskinerne indefra.  

Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) var blandt gæsterne, og hun skød arrangementet i gang med en velkomsttale. Lynetteholmprojektet skal indtil videre ‘blot’ være en stor halvø som giver hovedstaden den nødvendige stormflodssikring. Men i talen sagde overborgmesteren meget direkte, at hun vil arbejde for at Lynetteholm bliver en ny københavnsk bydel:
“Igennem århundreder er København blevet udvidet for at beskytte københavnerne mod fremmede magter, sikre vareforsyning og infrastruktur for handel. Tænk på Christianshavn, store dele af Amager, Nordhavn, Refshaleøen, Slotsholmen, Sluseholmen og Langelinie. I dag udvider vi København for at beskytte københavnerne mod naturens kræfter, sikre boliger til vores børn og grøn infrastruktur. Hvor er det godt at se, at så mange har valgt at bruge en solbeskinnet søndag på en rask spadseretur på Lynetteholm, som en dag vil være en helt ny bydel i København,” Sagde Sophie Hæstorp Andersen bl.a.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close

Translate »