Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

26.000 ørreder har kurs mod havnen

Hvidovre Sport- og Lystfiskerforening udsatte i dag 1.500 kilo ørreder – svarende til 10.000 fisk – ved udløbet af Harrestrup Å. De får i næste weekend følge af yderligere 26.000 ørreder som udsættes af Danmarks Tekniske Universitet (DTU Aqua).

De to udsætninger skal øge bestanden af ørreder i Københavns Havn, Øresund og Køge Bugt. Havørreden lever i forvejen naturligt i havnen, og med udsætningen får arten et boost – hvilket både er godt for biodiversiteten og til glæde for havnens lystfiskere.

Fiskene som er udsat i dag er to-års ørreder, der måler 25-30 cm, og det betyder, at de fleste af fiskene allerede til sommer vil have et mindstemål, der gør, at de kan fiskes og hjemtages.
Initiativet er taget af ildsjælene Per Fischer og Christian Balle fra Hvidovre Sport og Lystfiskerforening. Det er dem, som skaffer samarbejdspartnere til udsætningsprojektet, og i lighed med sidste år har de henvendt sig til By & Havn, som igen er gået ind i projektet.

Foto fra søndagens udsætning af ørreder (Foto: Hvidovre Sport og Lystfiskerforening, facebook)

Fiskene som udsættes af DTU Aqua næste uge, er et-års ørreder, som først kan hjemtages i sommeren 2025. De er desuden mærkede som en del af et DTU Aquas genfangstprojekt, som er finansieret af Fisketegnsmidlerne. I projektet kan lystfiskerne vil give tilbagemeldinger om fangsterne via appen Fangstjournalen.

I de første dage efter udsætningen forbliver både to-års og et-års ørreder i området ved udløbet af Harrestrup Å, før de drager længere op i havnen til Øresund og ned i Køge Bugt. For at sikre, at de ikke bliver spist af skarver og fiskehejrer i de første dage, holder frivillige fiskere vagt og skræmmer rovfuglene væk, når de kommer for tæt på.

Christian Balle fra Hvidovre Sport- og Lystfiskerforening med en flot ørred ved Kalveboderne. (Foto: By & Havn)

“Vi har forberedt projektet i flere måneder, og vi glæder os meget til udsætningsdagen på søndag. Udsætningen gør helt klart en forskel for bestanden af havørreder i området og mulighederne for at få en fisk på krogen i Københavns Havn,” udtalte Per Fischer fra Hvidovre Sport- og Lystfiskerforening, før udsætningen.

“Vi oplever stor interesse for lystfiskeri i havnen, heriblandt mange børn og unge, som dyrker det unikke fællesskab som lystfisker og får nogle gode oplevelser i den natur, vi har i havnen. Det vil vi rigtig gerne understøtte, fordi det samtidig betyder, at de unge tager stilling til og ansvar for vores fælles natur,” udtalte Adm. Direktør Anne Skovbro fra By & Havn.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »