Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
brofag 0877

300 tons vejbro kom på plads

Foto: By&HavnI høj sol og stærk blæst blev to store brofag hejst på plads ved Sundkrogsgade i sidste uge. Under den løber al energi og kommunikation til og fra det ydre Nordhavn. Til sommer skal gaden genåbne i det oprindelige forløb på Svanemølleholmen.

To store BMS-kraner skulle stå for løftet af de to vejbroer og fo cykel-og gangbroer, som i fremtiden skal føre trafikken over en kanal og forbinde indre og ydre Nordhavn.

De fire separate stålbroer er produceret i Polen og sejlet til Nordhavn. 

Se dronevideo af kranløftet:

Hans Vasehus, der er havnebygmester og anlægschef i By Havn, fortalte at det har været en stor opgave at koordinere arbejdet med broforbindelsen, fordi det også er her, at al anden form for infrastruktur skal igennem og ud i de nye byudviklingsområder på ydre Nordhavn. Under broen ligger der store metalrør som skal føre fjernvarme, el, fiberkabler og meget andet videre ud i bydelen. Imen arbejdet har stået på, har det været nødvendigt at omlægge Sundkrogsgade til et forløb længere mod øst.

“Nu kan vi snart genåbne Sundkrogsgade og gå i gang med at gøre klar til at udvikle resten af Svanemølleholm. Så broen markerer en vigtig milepæl i Nordhavns udvikling og er et afgørende stykke infrastruktur, som alle biler, der igennem Nordhavn, vil komme til at bruge i fremtiden,2 sgade Hans Vasehus. 

brofag 1028Der blev brugt to store mobilkraner til at hejse broerne på plads. Hver mobilkran blev placeret på en stor gruspude med træmadrasser og tykke jernplader til kranens støtteben, så de stod stabilt og kunne klare trykket fra løftet.

Broen består af 2 vejbroer, der hver vejer 97 ton og to stibroer, der hver vejer 56 ton. førerrør, rækværk og bæringer får den samlede bro en vægt på 337 ton. Broen er 32,5 meter bred og 21,5 meter lang.

Kanalen under broen er endnu ikke færdigudgravet, men der er gravet ca. 1,8 meter ned, så der kunne foretages broarbejde under broen.

 

Close