Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Århusgadekvarteret vinder pris

Byplanlægningen af Århusgadekvarteret har vundet Københavns Kommunes bygningspræmiering. Prisen er en anerkendelse af “det omfattende og visionære arbejde, der er lagt i at transformere et tidligere lukket industriområde til et levende og mangfoldigt bykvarter”.

Prisen er blevet uddelt siden 1903 og præmierer arkitekter og bygherrer bag særligt bemærkelsesværdig arkitektur. I år blev seks byggerier præmieret. Foruden Århusgadekvarteret var det også BIG HQ på Sundmolen, Nordøstamager Skole, Plads 23, Operaparken og Karens Minde Aksen. Karens Minde Aksen vandt desuden årets publikumspris. 

Det er nu 10 år siden at Århusgadekvarteret i Nordhavn blev åbnet for københavnerne. Inden da var hovedparten af Nordhavn et havneindustriområde bag lås og slå. Det er tegnestuerne Cobe og Sleth som står bag Århusgadekvarterets udformning. De vandt sammen med Rambøll i 2008 masterplankonkurrencen for Nordhavn og har været tæt involveret i planlægningen af Århusgadekvarteret som arkitektrådgivere.

“Visionen har været at skabe en bydel med fodgængervenlige gader og levende byrum, hvor det industrielle præg møder nutidens arkitektur, og skaber en spændende og inviterende atmosfære. Vi er glade for, at der også er andre, der synes, det er lykkedes utrolig godt,” udtaler arkitekterne Rune Boserup og Lars Jensen på vegne af Cobe og SLETH.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »