Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
pb43 sound by the sound aaben

Åben Festival med comedy, mørkevandring, alenedisco…

Først var der Kulturhavn Festival – og nu skal vi til Åben Festival. Østerbro og Nordhavns egen kulturfestival viser bydelenes kulturkræfter frem 10.-12. september

Det traditionsrige Østerbro og det innovative Nordhavn. Sammen udgør de to bydele et dynamsik makkerpar. Det er filosofien bag Åben Festival i 2021, hvor publikum, kunstnere, institutioner og virksomheder fra de to bydele selv danner indholdet. Bydelen er ‘Åben’ og alle er inviterede, som arranøgrerne skriver. Bag festivalen står Kulturdistriktet, der er en sammenslutning af kulturskabere, institutioner og virksomheder på Østerbro og i Nordhavn.  Vi bringer her et udpluk fra programmet. Læs mere på www.åben.com.

MØRKEVANDRING PÅ NORDHAVNSTIPPEN. 10. SEPTEMBER KL. 18.30. MØDESTED: ÅRHUSGADE 126. Gratis men kræver tilmelding.

nordhvnstippen amorkevandring aabenOplev stjernehimlen og nattens vilde dyr på en sanselig mørkevandring til Nordhavnstippen. Årtiers deponering af jord og byggeaffald har skabt et helt særligt naturområde, hvor græsset har fået lov til at gro og de lokale arter er flyttet ind. Her bor bl.a. den fredede grønbrogede tudse, flagermus og andre nat-dyr. På turen oplever vi stjernehimlen sammen med Michael Quaade fra Wieth-Knudsen Observatoriet i Tisvilde, som bl.a. vil vise Jupiter og Saturn frem med sin transportable stjernekikkert. Inger Kærgaard, projektleder på Flagermusenes By, vil guide os til de lokale flagermus, der om natten jager og taler sammen med høje skrig. Med vores medbragte flagermusdetektor er det muligt at følge med i nattens heftige aktiviteter. 
Husk at medbringe cykel. Området er desværre ikke velegnet for gangbesværede. Husk også praktisk fodtøj. Turen slutter ude på Nordhavnstippen kl. 21.30, og så cykler man selv hjem derfra. I tilfælde af regn eller overskyet vejr aflyses turen. Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er først til mølle. Skriv til louise@miljopunkt-osterbro og skriv ”Mørkevandring” i emnefeltet.

ÅBENT HUS HOS NORDSØ RECORDS. 10. SEPTEMBER KL. 15.00-18.00. NORDSØVEJ 8. Gratis.

nordso records aabenKom med indenfor i et ægte vinylpresseri, når Nordsø Records slår dørene op under Åben Festival. Se, hvordan en vinylplade bliver presset og grav efter guld blandt LP’er, pladespillere og højttalere. Under arrangementet, vil der være forfriskninger til rimelige priser.

 

ÅBNE VÆRKSTEDER OG KONCERTER PÅ PB43. 10. SEPTEMBER KL. 18.00-22.00 OG 11. SEPTEMBER KL. 13.00-00.00. SKUDEHAVNSVEJ 25. Gratis.

pb43 aabent hus aabenKom indenfor, når arbejdsfællesskabet PB43 inviterer til åbent hus og festivalstemning på Skudehavnen i Nordhavn. Gå på opdagelse lørdag, når husets mange iværksættere, kunstnere og kulturskabere åbner dørene til deres værksteder, hvori de udstiller værker eller fortæller om deres arbejde. På scenen præsenteres koncerter med Den Brasilianske Notesbog og Mathias Loose, DJ sets med Sound by the Sound og andre indslag i løbet af lørdagen og aftenen. Under åbent hus er alle aldre velkomne! Til dem der ikke kan vente, kan man få en forsmag på arrangementet allerede fredag d. 10. september til en festlig aften, hvor der vil være musik og fest i ude-omgivelserne. Det fulde program annonceres løbende.

TOYS OF JOYLESSNESS OR DISTURBANCE & DEBILITY. 10.-12. SEPTEMBER KL. 12.00-13.00. KATTEGATVEJ 39. Gratis.

Galleri Friisland præsenterer kunstneren Otmar Wagner fra Wien. Friisland bliver omdannet til en performanceinstallation over tre weekender, heraf også under Åben Festival, hvor man kan få VR briller på og opleve en kort virtuel performance af Otmar Wagner i samme scenografi. Otmar Wagner har haft Europa som sit kunstneriske tema siden 1990’erne. Han behandler Europa som et politisk, kulturel og fysisk legeme, der er opdelt af mure, gennemtrængt af kredsløb, politiske lidelser og andre smitsomme sygdomme. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og Den Østrigske Ambassade.

jesper melson foto varmingLÆS OGSÅ: Østerbro Åben – en ny festival i bydelen

 

SABOTAGE – FRA BOPA PLADS TIL NORDHAVN. 10. SEPTEMBER KL. 17.00-19.00. MØDESTED: BOPA PLADS, LØGSTØRGADE 2. Gratis. 

lokalhistorie BOPA aabenTag med Østerbro Lokalhistoriske Forening og Arkiv på byvandring og bliv klogere på en af de største modstandsgrupper under besættelsen, som BOPA plads har navn efter. Byvandringen starter på klokken 17.00 på BOPA plads, og fortsætter langs Århusgade hvor du vil blive klogere på modstandsgrupper og sabotager indtil vi ender i Nordhavn, hvor besættelsens største sabotageaktion foregik – sabotagen mod Dansk Industrisyndikat, også kendt som Riffelsyndikatet. Turen ender ca. klokken 19.00 i Nordhavn ved Nordhavn metrostation.


DANCE LIKE NOBODY’S WATCHING – MINI-DISCO 2.0. 11. SEPTEMBER KL. 16.00-00.00. SKUDEHAVNSVEJ 25. Gratis.

SOUND BY THE SOUND STUDIO HOS PB43 gentager succesen fra sidste år, og åbner deres studie til mini-disco. Med et stærkt lineup af DJs og det hyggeligste studie i byen kan du slå dig løs og danse som om ingen kigger – selv om arrangementet bliver livestreamed. DJs offentliggøres snart. I mellemtiden kan du lytte til deres mixes her: soundbythesound.com. Sound by the Sound samarbejder igen i år med Bicycle Brewing, så der er en specialøl på højkant til alle, der deltager i mini-disco.

 

aaben festivalLÆS OGSÅ: Østerbro X Nordhavn = ÅBEN Festival

 

USMIFKA I ØSTRE ELVÆRK. 10. SEPTEMBER KL. 20.00-21.00. ØSTER ALLE 6. 50 KR. PR. BILLET

usmifka kor oestreelvaerk aabenOplev smukke omgivelser og stemmer fusionere, når kvindekoret USMIFKA indtager Østre Elværk under Åben Festival 2021. Med udgangspunkt i det gamle elværks smukke omgivelser og helt særlige akustik, vil det bulgarsk-klingende kvindekor USMIFKA fortolke og fylde rummet med stedsspecifikke á capella toner, der indbyder til kontemplation og fordybelse. Koncerten varer ca. 40 minutter uden pause og er dirigeret af Anne Louise Munch. USMIFKA har siden 1990 specialiseret sig i den bulgarske kor-tradition (kendt fra le Mystère des Voix Bulgare). Med sans for både humor og tragik formidler koret både enkle folkesange og komplekse værker af nulevende komponister. Sangene omhandler overgangsriter, kærlighed, længsel, drømme og håb, og med særegne klange, vuggende takter og tonearter, skabes et ekspressivt, varieret stemningsmættet og forløsende musikalsk univers. Entré: entré koster 50 kr. pr. billet kan købes her: https://bit.ly/3kdyga7

COMEDY NIGHT – EVA JIN, KASPER PORSDAL OG VICTOR LANDER. 10. SEPTEMBER Kl. 19.00. ØSTERBRO UNGECAFÉ i ØSTBANEGADE 103A. Gratis.

ungdomscafe comedy night aabenØsterbro Ungecafé og Comedyklubben inviterer bydelens unge mellem 14-21 år til en aften med stand-up med to nye stand-up talenter: Kasper Porsdal, der debuterede til Zulu Comedy Galla i 2013 som en af “De 3 Nye Håb” og Eva Jin, der i 2021 fik kickstartet sin karriere med stor succes og nu omtales som “Danmarks næste komikertalent”. Aftenen sluttes af med hovednavnet, Victor Lander, som er skuespiller, tv-vært og stand-up-komiker.

Close

Translate »