Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Adventure Tower får afslag

hcaBygherren bag H. C. Andersen Adventure Tower har i dag fået afslag fra Miljø- og Teknikudvalget på en anmodning om at få en lokalplan for det 280 meter høje tårn i Nordhavn. Udvalget mener at projektet vil give en ‘perlerække’ af problemer. Et flertal af politikere mener heller ikke, at de kan stole på den indgåede aftale mellem By & Havn og bygherren om at huset først ibrugtages når Nordhavnstunnellen står færdig.

Bygherren er det private konsortium HCAAT, som ønsker at bygge boliger, erhverv mv. i et 280 meter højt tårn med en forlystelsespark foran. I december 2018 indgik selskabet en betinget købsaftale med By & Havn. Ifølge Børsen var betingelsen for aftalen, at kommunen sætter gang i planprocessen i 2019, og at der bliver vedtaget en lokalplan i 2021. Det skulle medføre, at parken kunne tages i brug, når Nordhavnstunnelen som ventet bliver færdiggjort i 2027. Og netop de to betingelser gør at projektet formentlig er faldet endegyldigt til jorden i dag.

I en pressemeddelelse fra Sekretariatet for stedfortrædende Miljø- og Teknikborgmester Karina Vestergård Madsen (EL), står der at kommunen ikke er part i den privatretlige aftale mellem grundejeren By og Havn

…hvilket betyder at kommunen ikke kan håndhæve aftalen eller kræve den overholdt. Kommunen kan heller ikke sikre, at aftalen ikke ophæves af parterne, skriver sekretariatet.

Inden mødet havde Teknik- og Miljøforvaltningen oplistet de problemer, som det høje byggeri kunne give for Nordhavn. Beboerne i tårnet vil opleve, at deres boliger ligger afsides og uden nærhed til Nordhavns hverdagstilbud, og bygningen vil påvirke oplevelsen af Københavns såvel som Øresundsregionens kultur- og naturlandskaber. Dertil forventes bygningen at medføre vindturbulens i de omkringliggende områder. Mener Miljø- og Teknikforvaltningens embedsmænd. I forvaltningens indstilling fremgår det også, at man agter at sætte en højdegrænse på 60 meter for nye byggerier i Nordhavn.

Bormester kan ikke lide Nordhavn
I pressemeddelelsen udtrykker stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) glæde over beslutningen. Hun udtykker også, at hun ikke kan lide Nordhavn:

Første del af Nordhavn er desværre blevet et VIP-projekt med dyre ejerboliger og dyre private lejeboliger. Samtidig er området nærmest kemisk renset for grønne områder. Den fejl skal vi ikke gentage med Ydre Nordhavn. Det område skal laves med fokus på almindelige københavnere og grønne områder. Ikke rigmandsboliger og en forlystelsespark for turister, udtaler Karina Vestergård Madsen (EL).

Hun kan heller ikke se idéen i at opføre ‘en privat bygherrers prestigeprojekt i vores by’.
Med 280 meter vil det blive det absolut højeste tårn i Øresundsregionen, og det skal ikke stå som en kolos i København, så vi alle, uanset hvor vi er, kan se det, og mange vil leve i skyggen af det. København er ikke New York, og det er faktisk positivt. Vi kan godt have nogle høje bygninger, hvor det giver mening, men der er ingen grund til at bygge højt alene for højdens skyld, siger Karina Vestergård Madsen (EL).

Sådan stemte de:

FOR at give HCAAT afslag:
Fanny Broholm (ALT), Heidi Wang (LA), Karina Vestergård Madsen (EL), Klaus Mygind (SF), Lars Weiss (S), Marcus Vesterager (S), Niels E. Bjerrum (S), Mette Annelie Rasmussen (RV).

IMOD at give HCAAT afslag:
Jakob Næsager (K), Alex Vanopslagh (LA).

Der var afbud fra Finn Rudaizky (DF) til dagens møde.  Zenia Nørregaard (EL) forlod mødet kl. 16.48 under behandlingen af punkt 7 og vendte tilbage kl. 16.52 under behandlingen af punkt 8.
 

 

 

 

Close

Translate »