Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Aktivitetshus skal renoveres for 3,5 mio.

aktivitetshusDet Flydende Aktivitetshus ved Sandkaj skal renoveres for 3,5 mio. kroner. Alle aktiviteter er lukket indtil videre. Skadedyr har gnavet i ledninger og installationer. Afløbspunpe er underdimensioneret.

Aktivitetshuset har været en stor succes siden åbningen i 2019 – både som foreningshus og som badeplatform og uderum. Men det har også vist sig, at byggeriet har flere graverende fejl. Allerede tidligere i år lukkede dele af aktivitetshuset fordi skadedyr havde gnavet vandrørenes eltracing (varmekabler viklet om vandrør, der skal holdes frostfri) i stykker med frostsprængte rør til følge. Kommunens rådgiver anbefaler nu at der laves skadedyrssikring af alle installationer. 

I omklædningsrummene har vandrørene været frostsprængte. De skal frostsikres, ligesom selve rummene skal isoleres, og brusernes skal udskiftes. Dertil kommer at aktivitetshuset er opført i materialer og installationer, som er svære at renholde. Det anbefales derfor at udskifte gulv og indmad i saunaen, samt at isolere saunaens forrum, idet den store trafik ind og ud af saunaen medfører et stort varmetab, så saunaens temperatur ikke kan holdes høj nok.

Endelig anbefaler rådgiveren, at alle udearealer skridsikres, fordi træbroerne har vist sig at blive glatte, når de bliver våde.

Lukket i 3-5 måneder
Det vil koste i størrelsesordenen 3,5 mio. kr. at sætte Aktivitetshuset i stand. Faciliteten vil være lukket under udbedringsarbejdet, som ventes at starte i september. Kultur- og Fritidsforvaltningen forventer, at huset kan tages i brug igen i sidste halvdel af 2021. 

Tilbage står, hvem der skal betale. Bygherre, entreprenør eller ejer?
Der udestår dialog om fordelingen af økonomien mellem de involverede parter. Københavns Kommunes andel kan derfor ende med at blive lavere end 3,5 mio. kr., skriver forvaltningen.

Midlertidige løsninger
Både inde- og udeområder vil blive lukket i nogle måneder imens renoveringen foregår. Det gælder også sauna, dameomklædning, gang- og toiletter. Det oplyser Nordhavn IF på facebooksiden ‘Det Flydende Aktivitetshus’. Anlægget ejes af Københavns Kommune, der har lejet det ud til Nordhavn IF. Nordhavn IF og NorVin arbejder på forskellige midlertidige løsninger, for blandt andet at sikre at fælleslokalet og adgang til svømmebaner etc. er nedlukket så kort tid som overhovedet muligt. Desuden arbejdes der på midlertidige sauna- og omklædningsløsninger.

Fælleslokalet kan fortsat bookes af medlemsforeninger til samlede arrangementer som f.eks. yoga, møder og kursusafvikling. 

Close

Translate »