Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
danmarks tekniske museum dorte mandrup casson mann visual

Alle unge gratis på museum

For andet år i træk kan alle unge mellem 18 og 27 år komme gratis på museum i en uge. Initiativet løber frem til på søndag 19. september og flere end 100 museer er med.

Golden Days Sekretariat står bag det landsdækkende initiativ K7, der sidste år blev søsat for at styrke unges tilknytning til kulturlivet. Sidste år benyttede over 8000 unge sig af tilbuddet. I år har 111 kulturinstitutioner tilsluttet sig initiativet, 40 mere end sidste år.

”Den øgede tilslutning til K7 ser vi som et udtryk for, at de værste corona-forhindringer er lettet på museerne, og kulturlivet er mere end klar på at få fulde huse og komme tilbage i fuld skala. Og så synes vi, at det vidner om en lyst til også at gøre kulturhusene til de unges arena – et sted hvor de føler sig hjemme, og som kan blive en del af deres kulturforbrug i hverdagen. Og netop dét har hele tiden været vores ambition med K7,” udtaler direktør for Golden Days Sekretariat, Svante Lindeburg.  

Blandt de kulturinstitutioner i Københavnsområdet, der byder de unge gratis inden for, findes bl.a. Arbejdermuseet, ARKEN, Bakkehuset, Ballerup Museum, Besættelsesmuseet, Bymuseet Helsingør, Danmarks Tekniske Museum, Dansk Arkitektur Center, Davids Samling, Den Frie Udstillingsbygning, Elværket Hillerød, GL STRAND, Hillerød Bymuseum, Hørsholms Egns Museum, Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, KØS Museum i Køge, Louisiana, M/S Museet for Søfart, Medicinsk Museion, Museum Amager, Nikolaj Kunsthal, Nivaagaards Malerisamling, Ny Carlsberg Glyptotek, Ordrupgaard, Rudolph Tegners Museum, Skibshallerne Gilleleje, Sophienholm, Storm P. Museet, Thorvaldsens Museum, Zoologisk Museum, en del af Statens Naturhistoriske Museum, Øregaard Museum.

Den museumsgæst, der besøger allerflest museer i løbet af uge 37, vinder syv valgfri årskort til sig selv og syv venner. For sidste års vinder blev det til intet mindre end 22 museumsbesøg på blot 7 dage. Er De mellem 18 og 27 år, kan de deltage i dysten om årskort ved at tage et billede eller en video på alle de museer, De besøger, og lægge det på Instagram under hashtagget #7dageskultur. Vælg museet, De befinder Dem på, som lokation. Kun offentlige profiler kan deltage. 

 Mange unge mennesker vil gerne gå mere på museum, men oplever den høje entrépris som en forhindring.
“K7 skal åbne museerne op og gøre dem mere tilgængelige og uforpligtende at bruge – også for folk, som ikke normalt har deres gang på museerne. Et sted, hvor man kan komme for at se en udstilling, men som man også bare kan komme forbi for at tage en kop kaffe med vennerne eller få en tænkepause,” udtaler Svante Lindeburg. 

K7 er støttet af Københavns Kommune og Spar Nord Fonden. 

  

Close

Translate »