Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Balletskole åbner i Nordhavn

Fra 15. april kan børn, unge og voksne danse klassisk ballet i Nordhavn, når Balletkompagniet slår dørene op til en nyt balletstudie.

Balletkompagniets balletstudie ligger i Sassnitzgade 4 Det er et pop-up studie og Balletkompagniet vil opretholde hold efterhånden som eleverne kommer til. Balletstudiet i Sassnitzgade har 100 kvm. dansegulv. Desuden er lounge til ventende forældre, selvbetjenings juice-bar og to omklædningsrum med bad og toilet. 

Balletkompagniet er Danmarks største balletskole, og Nordhavn bliver det ottende studie under Balletkompagniet, hvor der tilbydes balletundervisning for alle aldre på alle niveauer. Leder og stifter af Balletkompagniet – Helle Keis – har selv sin baggrund fra Det Kongelige Teaters Balletskole, Dansescenens Juniorkompagni og Gøteborgs Balletakademi.

“Det er vores ambition er at blive en del af lokalmiljøet og være et trygt sted, hvor børn, unge og voksne kan komme i deres fritid og være en del af vores stærke fællesskab,” siger Helle Keis.

Helle Keis startede Balletkompagniet for 16 år siden og i dag er der omkring 2000 elever.
“Balletskoler var dengang jeg var barn og ung forbeholdt de indviede, og der var en lidt gammeldags – og med nutidens øjne lidt ‘stivnakket’ – tilgang til den fine kunstart. Jeg elskede balletten, og ønskede at skabe en balletskole som kunne være for alle,” fortæller Helle Keis.

Balletkompagniet har længe ønsket at åbne i Nordhavn, og har fået mange forespørgsler fra børn og voksne som bor i Nordhavn eller på Østerbro, Nørrebro, indre by og Hellerup. Der findes nemlig ikke andre balletskoler i området.

“Hos Balletkompagniet lærer eleverne korrekt teknik fra start af, og på en måde, hvor det er sjovt at lære ballet. Her kan man udleve sin danseglæde og lære ballettens finurlige trin og teknik. Det giver styrke, god holdning, og ballettræningen styrker det musikalske øre,” skriver Balletkompagniet i en pressemeddelelse.

Balletklasser i perioden 15. april – 24. juni 2023:

Onsdage.
Med tidligere kongelig balletdanser Smilla Gyldion, som er uddannet fra Det Kongelige Teater. 

  • Kl. 16.15-17.25: Begynderballet for 10-12-årige
  • Kl. 17.30-18.40: Begynderballet for 13-17-årige
  • Kl. 18.45-20.00: Ballet for voksne begyndere

Lørdage.
Med Sigrid Rømer, som er oplært underviser ved Balletkompagniet, og som har danset mange solistroller i Balletkompagniets forestillinger samt fungeret som hjælpelærer i en lang årrække. 

  • Kl. 12.00-12.30: Ballet for 4-årige
  • Kl. 12.35-13.05: Ballet for 5-årige
  • Kl. 13.10-13.40: Ballet for 3-årige
  • Kl. 13.45-14.15: Tumlingeballet for 2-3-årige børn med egen voksen
  • Kl. 14.20-15.05: Ballet for 6-7-årige
  • Kl. 15.10-16.10: Ballet for 8-9-årige
Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close