Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Bassin fyldes op i Nordhavn – naturvenner vil bevare det

nordhavnNordhavns Naturvenner vil have stoppet opfyldningen af gammelt bassin ved Tunnelfabrikken. Området er en del af naturvennnernes forslag til en naturpark på 100 hektar. Det er stadig ikke afklaret, hvor stor naturparken skal være. En række idrætsorganisationer advarer om, at der også skal være plads til idræt og friluftsaktiviteter i Nordhavn.

Bassinet, som By & Havn har fået lov til at fylde op, er et kunstigt bassin, som oprindeligt er blevet brugt til at udskibe tunnelelementer til byggeriet af Øresundstunnelen. Det er ren jord, som kommer fra Sydhavnsmetroen og som der er behov for at få deponeret. Men området indgår også i et forslag fra Nordhavns Naturvenner om en 100 hektar stor naturpark. 

I By & Havn oplyser kommunikationschef Christian Wederkinck, at der i Kommuneplanen er taget højde for, at de to søer på den del, der kaldes Nordhavnstippen, bevares. Men det gamle bassin til udskibning af tunnelelementer har ikke indgået i planerne om en naturpark. Naturvennerne kalder imidlertid bassinnet for en sø, og vil have den bevaret. 

Kortslutter debat
By & Havn skal ikke kun løbe efter penge. Det er også deres opgave at bidrage med arealer til natur og til rekreation. Det er deres opgave at bidrage til en reel offentlig debat om anvendelsen af By & Havns arealer. Den kortslutter de ved at fylde søen op inden der er taget stilling til Nordhavns fremtid,” udtaler talsmand for Nordhavns Naturvenner og næstformand i Danmarks Naturfredningsforening i København, Knud Erik Hansen. 

nordhavnLuftfoto som viser det firkantede bassin, som nu er ved at blive fyldt op, samt de to søer på Nordhavnstippen. (Foto: By & Havn)Plads til idræt og fritid
Købehavns Kommune har i den nye Kommuneplan planer om at reservere 50 hektar af Nordhavn til en naturpark.Men intet er besluttet endnu. I august sidste år advarede en række idrætsorganisationer om mangel på idræts- og fritidsfaciliteter, hvis naturparken tager al pladsen. 

DGI Storkøbenhavn, DBU København, Københavns Svømmeklub, Boldklubben Skjold og Nordhavn IF var medunderskrivere på en erklæring om idrættens ønsker for Nordhavn.
Vores frygt er, at man etablerer en masse såkaldt uberørt natur, altså store arealer, som er svært tilgængelige, eller som man måske endda ikke må bruge til sunde aktiviteter som idræt og foreningsliv, sagde konsulent i DGI, Kasper Lund Kirkegaard, til Politiken i august sidste år. 

Close