Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

BIG-byggeri på vej til at blive godkendt

Med nye skitser af det færdige byggeri er det lykkedes Bjarke Ingels Group at sikre sig flertal for nyt hovedkvarter på spidsen af Sundmolen

I februar måned afviste et flertal i Teknik- og Miljøudvalget projeket for et nyt domicil for BIG arkitekterne på Sundmolen. Afstemningen i Teknik- og Miljøudvalget endte 6-5. Imod var Radikale, Konservative, SF, Enhedslisten og Alternativet. For stemte Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. Modstanderne mente at byggeriet var for grimt og ikke bæredygtigt nok til det image som grøn hovedstad, som København gerne vil signalere.
Men efter at BIG har udarbejdet et nyt forslag i samarbejde med Teknik- og Miljøudvalget, er flertallet skiftet.  Nu har SF og Radikale Venstre skiftet mening. På næste udvalgsmøde 18. marts vil de stemme for projektet. Dermed vil de konservative, Enhedslisten og Alternativet være alene om at stemme imod.

I det reviderede forslag til tillæg bliver stillet nye krav om begrønning på bygningen, øget begrønning af byrum og nyplantning af et større antal træer. Specielt i det sydlige og største byrum er der stillet krav om yderligere begrønning, og derudover gives mulighed for at indrette arealerne med ikke-faste belægninger samt mulighed for, at der kan etableres en opholdstrappe og pavillon til salg af varer.

“Når det gælder udseendet, må jeg sige, at bygningen viser variation og langt mere spræl, end jeg kunne se på de første visualiseringer,” siger SF’s medlem af Borgerrepræsentationen Klaus Mygind til Politiken. Han er også glad for det nye forslag fordi at det har tilføjet flere træer og en plads med strandsand.
Dels har de forbedret projektet med begrønning af opholdsområderne udenfor, og dels har vi fået bedre indblik og set dokumentation for, at det bliver en bæredygtig bygning med meget avancerede klimaanlæg, siger Klaus Mygind om byggeriet.

Også nye oplysninger om bygningens bæredygtighed har fået politikerne på andre tanker.
“Vi er parate til at stemme ja, for vi er blevet betrygget om projektets bæredygtighed, og om at det giver noget tilbage til byen,” siger Mette Annelie Rasmussen (RV) til avisen.

Hovedpersonen selv, Bjarke Ingels, er glad for politikernes venden rundt.
“Det er fantastisk glædeligt og et tegn på, at vores forældre havde ret i, at kommer man op at skændes med naboen, er det nemmest at blive enige, hvis man sætter sig ned og taler om tingene,” siger han til avisen.

Byggeriet af BIG-domiciliet går tidligst igang i 2020.

Illustration: BIG via Politiken

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »