Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

BIG HQ vinder pris

BIG HQ på spidsen af Sundmolen har vundet en af priserne ved Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering. I 2019 blev byggeriet ellers forsøgt standset af politikere, som syntes at det var ‘historisk grimt’.

Arkitektfirmaet BIGs nye 4488 kvm. hovedsæde huser 350 af tegnestuens ansatte og åbnede for nylig.

I februar 2019 afviste politikerne i Teknik- og Miljøudvalget et projekt fra den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels, der ville bygge nyt hovedkvarter for sin virksomhed BIG på Sundmolen i Nordhavn. Argumenterne lød blandt andet på, at byggeriet ikke levede op til Københavns image som grøn by, og Jakob Næsager fra Konservative kaldte byggeriet “historisk grimt”. Efter nedstemningen måtte BIG komme med et nyt forslag, som senere blev vedtaget.
Og mandag 27. maj var BIG så en af vinderne i Københavns Kommunes årlige Bygningspræmiering. Blandt de øvrige vindere var i øvrigt Århusgadekvarteret.

BIG HQ består af syv overlappende etager, bundet sammen af en zigzaggende ståltrappe. I midten står en enkelt bærende søjle i skandinavisk granit og italiensk marmor. På husets ydre facade snor en 140 meter lang spiral af grønne terrasser sig op til tagterrassen på 6. sal, som både fungerer som udendørsrum for medarbejderne samt flugtvejstrappe.

Bygningen er BIGs første realiserede eksempel på tegnestuens integrerede LEAP-metode; et samarbejde mellem BIGs landskabs-, ingeniør-, arkitektur-, planlægnings- og produktdesignteams.
Hovedkvarteret er konstrueret af LM Byg, som BIG er medejer af, og BIG har dermed ageret både bygherre, ejer, designer samt entreprenør på projektet. Huset er bygget med en ny type cement, der består af 30% ler, hvilket reducerer CO2-udledningen med 25 procent sammenlignet med traditionel cement.
Bygningen integrerer sol- og geotermiske energisystemer, hvilket bidrager til, at hovedsædet kører på 60 procent vedvarende energi og dækker 84 procent af husets varmeforbrug og 100 procent af nedkølingsforbruget. BIG HQ er desuden designet til at opnå DGNB Guld-certificeringen.
For enden af molen åbner en offentlig park i sommeren 2024, designet af BIGs landskabsarkitekter. Det tidligere parkeringsområde bliver forvandlet til en 1500 kvm. sandpark, inspireret af de danske sandstrande og kystskove. I forlængelse af parken har By & Havn bygget en 500 meter lang træbrygge, som yderligere etablerer et byrum langs kajkanten.

BIG HQ
• Adresse: Sundkaj 165, 2150 Nordhavn
• Bygherre: BIG – Bjarke Ingels Group
• Ansvarlig partner: Bjarke Ingels, Finn Nørkjær 
• Projektleder: Ole Elkjær-Larsen  
• Design Lead: Frederik Lyng  
• Projektarkitekt: Jesper Boye Andersen  

Du skal have abonnement for at læse denne artikel



Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »