Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Bil-eksplosion få meter fra børneværelser

Klokken 01.46 natten til søndag fik politiet anmeldelse om en sprængning i Sassnitzgade i Århusgadekvarteret. Et højt brag fra en eksplosion kunne høres i hele Nordhavn og dele af Østerbro. En bil parkeret bil ud for lejlighederne i Sassnitzgade 2 udbrændte totalt. Desuden var der skader på en anden bil samt på bygningen, hvor vinduer var knust og facaden beskadiget og sværtet af sod.

Nogle af beboerne i Sassnitzgade 2 måtte forlade deres lejligheder.
“Det flød med glasskår indenfor og boligerne blev fyldt med røg. Vi kender en børnefamilie, som i al hast måtte flygte ud af deres lejlighed,” fortæller en mand som står ved afspærringen til skadestedet søndag formiddag.
“Folk i ejendommen har virkelige været rystede. Heldigvis fik de hurtigt hjælp af redningspersonale og skadeservice”.

Politi og sprængningseksperter er ved at undersøge bilen, og om der har været en eller anden form for sprængning. Hvorvidt sprængningen er sket i bilen eller omkring bilen, kan politiet endnu ikke sige.

Ifølge Københavns Politi er der ingen tilskadekomne efter eksplosionen. Politiet er stadig i gang med at undersøge hele området for spor af sprængstoffer og andre tekniske beviser.

Århusgade er afspærret for biltrafik og ud for Sassnitzgade er fortovene også spærret og bevogtet af Hjemmeværnspolitiet. Gaden vil blive åbnet omkring klokken 13, og fra klokken cirka 14 vil Nærpolitiet have ekstra gående patruljer i Århusgadekvarteret, som man er velkommen til at snakke med. Det oplyser vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi til Nordhavn Avis.

Eksplosionen var voldsom. En beboer har fundet resterne af et bildæk i en gård cirka 100 meter fra sprængningsstedet.

“Med hensyn til bilejeren, så er der tale om en lokal person, og vi har været i kontakt med vedkommende. Nærmere kan jeg ikke komme ind på efterforskningen lige nu,” siger Henrik Stormer.

Søndag morgen stod en betjent med et parkeringsskilt for handicapbiler i hånden. Angiveligt er det fundet tæt på bilen. Ifølge unavngivne kilder er bilen set parkeret – ulovligt – det samme sted tidligere. Altid med et handicapskilt i forruden.
“Det undrer mig ikke. Hver gang der bliver nedlagt p-pladser i Århusgadekvarteret, dukker der flere og flere ‘handicappede’ bilister op”, siger en beboer i Kielgade.

Beboere i Sassnitzgade 2 måtte forlade deres lejligheder i nat, da der lød et højt brag og flere vinduer blev blæst ud.

Den centrale efterforskningsleder i Københavns Politi, Torben Madsen, udtaler til Ritzau, at man er ved at undersøge bilen, og om der har “været en eller anden form for sprængning”. Hvorvidt sprængningen er sket i bilen eller omkring bilen, kan politiet endnu ikke sige.
Efterforskningslederen siger, at politiet gerne vil i kontakt med personer, der har set eller hørt noget i området. Politiet kan kontaktes på 114.

De medvirkende beboere ønskede ikke at stå frem med navn. Nordhavn Avis kender deres identitet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »