Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Blomsterhandler har udlovet dusør – uden succes

michaelSidste onsdag vågnede blomsterhandler Michael Grønbech op til et chok. Nogen havde stjålet hans gamle oliventræer foran butikken i Nordhavn. Desværre har det ikke hjulpet at udlove dusør.

Træerne er i Holstebro. Træerne blev set et andet sted i landet to dage før, de blev stjålet. Træerne står på en hemmelig planteskole.

Teorier er der nok af, men indtil videre har indehaveren af UG Blomst, Michael Grønbech, ikke haft succes med at udlove en dusør på 3000 kroner til den, der kan lede ham på sporet af tre gamle – og nu stjålne – oliventræer.
Der er 10-15 mennesker, der har ringet angående den dusør, og mange af dem starter med at spørge, om jeg vil sende pengene via mobilepay, eller om de skal hente kontanterne i forretningen, siger Michael Grønbech med et smil. 

Tre olivensten i Spanien
Faktisk var det midt i kong Alfons den 13.’s regeringstid (det er i Spanien i begyndelsen af det 20. århundrede, hvis nogen har glemt det), at tre små olivensten blev plantet på en olivenplantage. 

De voksede sig store og flotte, og efter mere end 100 år under den spanske sol var der nogen, der forsigtigt gravede dem op af olivenlunden, skar dem pænt til og plantede dem over i en stor plastikspand, som så igen blev gravet ned i nogle år. Da Michael Grønbech så 120 år efter olivenstenenes undfangelse, købte de tre gamle træer, blev de forsigtigt fragtet mere end 2000 kilometer til Nordhavn ved hjælp af kraner og lastbiler. 

Det er ikke en billig fornøjelse, hvis nogen skulle være i tvivl. Derfor koster sådan et træ 7200 kroner, når det står til salg i Nordhavn. Onsdag 29. juli forsvandt træerne. Ingen ved, hvem der har taget dem, og dusøren har ikke hjulpet.

Tyvene er i hvert fald nogen, der har fået hjælp af en kran. Træerne er over tre meter høje og vejer omkring 250 kilo stykket, siger Michael Grønbech, som i øvrigt ikke var forsikret for træerne, da de stod udenfor.
Det var nogle meget unikke træer. Det var ikke bare noget fra samlebånd det her, siger han.

Faktisk var et af de tre stjålne træer allerede solgt til en lokal beboer i Nordhavn, men køberen havde ikke nået at afhente det, og han troede knap nok sine egne ører, da Michael Grønbech ringede onsdag morgen og sagde, at hans træ var stjålet.

Det er dog ikke så skidt, at det ikke er godt for noget.

Jeg har fået så mange beskeder fra folk herude. Nogle siger, at de så træerne tirsdag aften 23.30, da de gik tur, mens andre lover at holde øje med mine planter fremover. En tredje gruppe synes bare, det er synd for mig, siger blomsterhandleren taknemmeligt. 
Det tyder på et stort fællesskab herude. Folk holder øje med hinanden og ærgrer sig på hinandens vegne, når sådan noget sker.

Olivensæsonen er tæt på at være slut, så Michael Grønbech ved ikke, om han kan skaffe nye træer, men han er sikker på, at han gerne vil. 
Der kommer helt sikkert nogle nye træer på et tidspunkt. De skal ikke stoppe mig. Jeg er altid til at handle med, men jeg bliver sgu sur, når folk stjæler fra mig.

Close

Translate »