Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Bor du i Nordhavn? Sådan rigtigt?

Ordveksling med ny veninde:
“Hej Tanny. Bor du i Nordhavn? Så at du havde flere billeder derfra på din profil”
Mig: “Tæt på! Dem som bor der siger nej, alle andre siger ja. Jeg bor på Amerika Plads. Hvor bor du?”
Ny veninde: “Hahaha, ja okay, jeg bor i Nordhavn, på Göteborg Plads. Så hvis du har lyst til at trille en tur med barnevognen en dag må du sige til”

Hejsa. Jeg hedder Tanny og jeg bor på Amerika Plads. Ikke Nordhavn. Ikke 2150, men 2100, hvis man skal være præcis. Lige over grænsen.
Jeg havde denne sjove samtale for nogle uger siden, fordi jeg lige var blevet FB-venner med en mor, som jeg går til babysvømning med. En veninde som er en ‘rigtig’ nordhavner. 

Denne samtale fik mig til at tænke på, hvor jeg bor. Bor jeg på Østerbro? På Amerika Plads? i Nordhavn? Eller i KBH K?
Nogle togskinner eller et postnummer kan virkeligt ændre, hvordan et område føles. 

Mange af jer kender sikkert ikke Amerika Plads. Det er ikke overraskende, for området har ikke en stærk identitet. Lad mig introducere vores omgivelser. Navnet stammer fra den første halvdel af det 20. århundrede, hvor danskerne tog skibet til New York for at begynde et nyt liv. Hele området er en del af Søndre Frihavn. Her er både lidt gammelt og lidt nyt, erhverv og familier, og så elsker jeg, at vi er et sammenrend af danskere og internationale, hvilket skaber et åbent imødekommende naboskab. Og så har vi drager med røde øjne som gadelamper. 

Vi bor klemt inde som en lille ø mellem Kastellet, Langelinie, Indre By og Nordhavn. Officielt hører vi ikke sammen med Nordhavn, men er en del af Østerbro.
Det skal jeg forklare mine venner og mine nye bekendtskaber hele tiden.
Min danskunderviser mener, at Amerika Plads er Nordhavn. Han synes, at det er et nyt byggeområde, med høje bygninger som er meget mere moderne end ‘gamle Østerbro’.
Den gamle stemning kan man opleve når man går under tunnelen som er en små 10 minutters gang væk.
Bortset fra det, kan man godt sige, at vi har noget tilfælles med Nordhavn.
Vi savner lidt flere grønne områder, vi er en del af Københavns gamle nordlige havn og hopper i vandet fra vores egen kaj, og vi modtager også Nordhavn Avis! 

Men er alle områder i Nordhavn ‘lige’?
I nogles øjne er selv Marmorbyen ikke Nordhavn. Engang sagde en veninde med glimt i øjet, at dem som bor på den anden side af vandet ikke bor i det rigtige Nordhavn. Hun bor selvfølgelig på den rigtige side. Det var en joke. Men alligevel ikke. Marmorbyen, du kæmper også for at blive accepteret blandt dine egne! 

Selvom det er stadig diskuteret hvor Nordhavns grænse går, er det ret imponerede, at Nordhavn allerede har udviklet en identitet og fået et ry på så kort tid.
Måske er det også værdierne, som binder et sted sammen. Der er mange meget engagerede beboere i Nordhavn, som kæmper for deres bydel, det rigtige miljø og bæredygtighed. Området har spændende testprojekter med alt fra brug af saltvand i toiletterne, til selvkørende elektriske busser og flydende aktivitetshus.
Jeg kunne ønsker flere ildsjæle på Amerika Plads! men faktisk begynder der også at ske ret så fede ting her. Salon du Nord laver forskellige events og er begyndt at tilbyde gratis yoga og meditation til alle, og Distinto inviterer til vinsmagning. 

Nåh, men hvad skal jeg svare til spørgsmålet om, hvor jeg bor?
Det er både og. Vi er bestemt ikke 100% Nordhavn, da vi har forskellige postnumre, men vi har meget til fælles. Og vi hører heller ikke rigtigt sammen med det gamle Østerbro, da vi er afskåret af togskinnerne.
Vi bor på kanten af mange spændende områder, inklusiv indre by, som gør livet interessant.
Vi er Amerika Plads, som ligger dejligt i midten af det hele, men uden nogen særlig stærk identitet. 

 About the author:

Tanny Por moved to Copenhagen in 2017 and lives in Amerika Plads. She finally has the time to discover the city and its localhoods while on maternity leave. She has two kids and is always on the search for new friends with common interests. A marketing and communication professional hailing from Australia, she works in developing Greenland as a tourist destination (where she ended up living for nearly five years just before Copenhagen, kind of by accident). She can’t really tell a great wine from a good one; wonders why everyone around her runs marathons; and likes to have a life that revolves more than just around her kids. She forgets winters are dark when summers are bright, and that’s probably how she swings life in general.

Close

Translate »