Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
lynetteholm skovbryn

Borgerforslag imod Lynetteholm fik ikke opbakning nok

Knap 4000 personer skrev under på et borgerforslag om at udsætte anlægslov for Lynetteholm.

Borgerforslaget havde den lange titel: ”Udsæt behandlingen af anlægslov for etablering af Lynetteholm til tidligst folketingsåret 2021-2022 for at sikre bred borgerinddragelse”.
Fristen for at støtte forslaget udløb 15. september, og her havde det ifølge Magasinet KBH fået 3.995 underskrifter. Der skal 50.000 underskrifter til, før et borgerforslag kan blive fremsat som et Beslutningsforslag i Folketinget.
Tidligere i år blev anlægsloven for Lynetteholm stemt igennem, og i sommer blev også tunnelen til halvøen vedtaget af et flertal i Folketinget. Arbejdet med at anlægge det første jorddepot ud for Refshaleøen er allerede i gang.

lynetteholm stormflodLÆS OGSÅ:Kinderægget Lynetteholmen

 

 

Til gengæld er en klage fra de svenske myndigheder på vej til at blive efterprøvet af en uvildig instans. Sverige er bekymret for, at Lynetteholmen skaber betydelige ændringer i strømforholdene i Øresund. Man er også bekymret for planerne om at fjerne mudder fra området og dumpe det i Køge Bugt. Frygten går på at tungmetaller og kemisk forurening kan blive frigivet og brede sig til svenske kyster.

lynetteholm birdeyeLÆS OGSÅ: Lynetteholmen vil støje mest de første 3 år

 

 

Nu er den hollandske virksomhed Deltares blevet bedt om at vurdere de modelberegninger fra Dansk Hydraulisk Insitut (DHI), som er blevet brugt til at vurdere Lynetteholmens påvirkning af strømforholdene i Øresund. DHI er tidligere nået frem til, at Lynetteholmen kun vil bremse havstrømmene med cirka 0,25 procent. Men Sverige har sået tvivl om beregningerne.

Hvis de uvildige undersøgelser ikke fører til enighed med Sverige, kan nabolandet vælge at indbringe sagen for EU-domstolen, skriver Politiken.

Close

Translate »