Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
metro nov 2018 01

Borgermøder: Stor ring-metro på vej?

Københavns Kommune har sat høringsprocessen for ny metrolinie i gang, og afholder to borgermøder. Der er lige nu politisk stemning for at lave en luksusløsning på størrelse M3 Cityringen.

København skal have endnu mere metro, nemlig linie M5. Borgerrepræsentation besluttede i august måned at sende to alternativer til linien ud i en idéhøringsfase, som løber frem til 31. oktober.

De to alternativer er en ‘orange’ M5 som med et budget på 3,7 mia. kroner er den billigste og korteste, og en ‘lilla’ M5 som er fire gange dyrere men også vil have flere stationer. Samtidig viser det sig, at der er politisk flertal for en endu mere ambitiøs ‘lilla’ model, hvor Stengade og Rigshospitalet også får stationer.  Den linie kan senere forlænges til Østerport og Lynetteholm, og så vil ringen være sluttet. Det skriver Magasinet KBH.

m5 riget kortFrem til 31. oktober kan alle borgere deltage i en såkaldt idéfasehøring for den potentielle nye metrolinje. Her kan man komme med idéer og kommentarer til forslagene til de mulige stationsplaceringer og de byggepladser, der vil være i anlægsfasen, ligesom de kan komme med ønsker om miljøforhold, der ønskes undersøgt. Der afholdes to borgermøder i idéfasen:

  • Onsdag 28. september kl. 19-21 i Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København S.
  • Torsdag 6. oktober kl. 16-18. Mødet afholdes online. Find mere information om dette møde på metrolinjem5.kk.dk

Der er flere informationer om forslag til metrolinje M5, herunder uddybende kort over stationer, byggepladser, linjeføring mm. på metrolinjem5.kk.dk

Close

Translate »