Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Borgermøde om luftforureningen fra krydstogtskibe

krydstogtLuftforureningen fra krydstogtskibe er værre end på H.C. Andersens Boulevard i myldretiden.
Nu vil Østerbro Lokaludvalg rejse debatten om forureningen igen, og kræve at havnen får et anlæg til landstrøm

• Østerbro Lokaludvalg vil nu lægge pres på politikerne på Københavns Rådhus, og finde en løsning på den massive forurening fra krydstogtskibene på Langelinie og Oceankaj

allanVi vil informere om hvor sagen står lige nu, og opfordre borgerne til at lægge pres på deres politikere, så der snart kommer en løsning, siger formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf.
Lokaludvalget tog i 2017 selv initiativ til at få lavet en undersøgelse af luftforureningens omfang. Den viste at forureningen fra skibene er lige så høj som luftforureningen på H.C. Andersens Boulevard i myldretiden på en vindstille dag. Siden 2017 er forureningen sandsynligvis steget. For to år siden havde krydstogtskibe over 300 havneanløb med 600.000 passagerer på Oceankaj og Langelinie. Det tal forventes fordoblet de næste 10 år.

Folk kan blive syge af det her
Københavns Kommune har siden fået lavet sin egen undersøgelse af COWI, og resultaterne herfra bliver fremlagt i næste måned.
Jeg tror at der er politisk vilje til at gøre noget ved problemet nu. Vi forventer at sagen kommer op i Teknik- og Miljøudvalget i dette forår. Men vi skal blive ved med at presse på. Vi har hørt folk fortælle om olielugt på deres altaner, og sod der skal vaskes af vindueskarmene. Folk kan blive syge af det her. Og det gælder sådan set også passagererne på krydstogtskibene. Så der er en fælles interesse her, siger Allan Marouf.

Andre byer kan godt
Han understreger, at lokaludvalget ikke har noget ønske om strikse regler, der rammer turismen i København.
Det er bare et spørgsmål om at finde en forsvarlig og miljømæssig korrekt måde at undgå forureningen på.
Han tror selv at løsningen må være et landstrømsanlæg som skibene kan slutte sig til.
Det må være muligt, når byer som Bergen og Göteborg har gjort det samme,’ siger Allan Marouf.

Har eget kraftværk med
Skibene er flydende hoteller i 5-7 etager med eget kraftværk, som forsyner passagererne med varmt vand, elektricitet m.v.
Motorerne kører på bunkerolie, som kan indeholde 100 gange mere svovl end almindelig diesel. Skibene har ikke krav om røggasrensning. Undersøgelsen, som Østerbro Lokaludvalg bestilte, er lavet af Det Økologiske Råd i 2017. Målingerne blev støttet økonomisk af den amerikanske klimafond ClimateWorks foundation.

Borgermøde om luftforurening: Onsdag 6. februar kl. 19.00-21.00. Østerbrohuset ‘Salen’, Århusgade 103. Alle er velkomne.

Close

Translate »