Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Borgersamling på sejltur

En søndag i november mødtes Borgersamlingen om Lynetteholm til to-dages møde i krydtogtsterminalen på Oceankaj. De kom også ud på sejltur til farvandet, hvor Lynetteholm er ved at blive anlagt.

10 dage tidligere havde de 66 medlemmer af Borgersamlingen mødt hinanden for første gang ved et kick-off arrangement. Den følgende weekend skulle de bl.a møde den ekspertgruppe, som står til rådighed for Borgersamlingen, og i fællesskab finde frem til værdier og principper for Borgersamlingens arbejde det næste halve år.

Baggrunden for Borgersamlingen er at Lynetteholm-projektet er igen og igen er blevet kritiseret for ikke at have inddraget borgerne i beslutningen om at anlægge en fremtidig kunstig ø i Øresund ud for Refshaleøen. By & Havn har taget initiativ til Borgersamlingen i samarbejde med WeDoDemocracy, 66 repræsentativt udvalgte borgere fra København og omegnskommuner er blevet inviteret til samlingen, som frem til sommeren 2023 skal de udarbejde anbefalinger til den videre byplanlægning omkring Lynetteholm.

En af deltagerne i Borgersamlingen er  Anne Skovbro, administrerende direktør i By & Havn lover at borgersamlingens input vil blive brugt.
“Vi har lovet højt og helligt, at behandle dem og sende dem videre til politikerne. Man kan være meget tryg ved, at vi tager det alvorligt, og det er input, der bliver brugt. Der er slet ikke blevet besluttet noget om byudvikling, metro eller østlig ringvej”, sagde Anne Skovbro til TV 2 Lorry da Borgersamlingen blev skudt i gang.

Borgersamling er bygget op omkring to faser. I første fase af borgersamlingen får medlemmerne til opgave at besvare spørgsmålet:
”Hvilke fordele og ulemper ser du ved Lynetteholm? Og hvilke anbefalinger har du til den videre proces i udviklingen af Lynetteholm?” Første fase varer fra november 2022 til februar 2023.
I anden fase af borgersamlingen får medlemmerne til opgave at besvare kernespørgsmålet:
”Hvordan kan Lynetteholm blive en bydel, der understøtter en bæredygtig udvikling for mennesker, natur og miljø i hovedstadsområdet i fremtiden?” Anden fase varer fra april 2023 til juni 2023.

Man kan tilmelde sig som observatør til Borgersamlingens møder. Ved hver af borgersamlingens samlinger er der plads til mellem 10 og 30 observatører. Man tilmelder sig på mail: bl@wedodemocracy.dk. Skriv ’tilmelding observatør’ i mailens emnefelt.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »