Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Brand i saunaen – ingen brandslukkere

saunaEn el-installation i saunaen i Det Flydende Aktivitetshus på Nordhavn brød i brand i søndags. Nu er saunaen ude af drift på ubestemt tid.

Branden opstod ved 18-tiden søndag imens der var gæster i saunaen. De hjalp hinanden med at slukke branden ved at hente vand fra havnen og pøse det ud over installationen. Ingen kom til skade. Kort efter kom brandvæsen og politi. Brandvæsenet sikrede at der ikke var eftervame fra branden. Politiet lavede en afspærring af saunaområdet. Indtil videre kan saunaen ikke benyttes. Vinterbadeklubben NorVin giver besked på sin hjemmeside, når foreningen har mere information og kan fortælle hvornår saunaen forventes at kunne blive taget i brug igen.

Ifølge TV Lorry var der ingen brandslukker i huset, og gæsterne måtte løbe i badetøj mellem havn og sauna med plastikkufferter fyldt med vand for at slukke ildebranden.
Til sidst lykkedes det at finde en brandslukker hos en restaurant. Københavns Kommune har ansvar for drift og brandsikkerhed i Det Flydende Aktivitetshus. I et skriftligt svar erkender Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, at der ikke var opsat brandslukkere.

”Kultur- og Fritidsforvaltningen oplyser, at der netop er opsat to pulverslukkere ved Det Flydende Aktivitetshus – en i forrummet til saunaen samt en i fællesrummet,” skriver forvaltningen til TV 2 Lorry.

På facebook spekuleres der i, hvorfor branden opstod. Nogle mener, at varmeanlægget er blevet overbelastet, fordi det kræver ekstra høj varme at opvarme saunaen, fordi den har loft til kip. En sauna skal være 80-90 grader celcius varm på øverste bænkerække. Men indnu afventer vinterbadeklubben en officiel forklaring på brandårsagen.  

Den længe ventede sauna åbnede i starten af januar. NorVin vil nu benytte det midlertidige saunatelt på Göteborg Plads igen. Det opstilles på udvalgte dage, indtil den rigtige sauna igen kan tages i brug.

Close

Translate »