Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
bro nordre toldbod refshaleoen 0

Bro til Refshaleøen tættere på virkeligheden

Et flertal på rådhuset vil sætte penge af til en ny ‘Toldbodbro’ mellem Kastellet/Esplanaden og Refshaleøen.  Staten har i forvejen afsat 150 mio. kroner til projektet.

De 150 mio. kroner fra staten er betinget af, at Københavns Kommune kommer med et tisvarende beløb, og det har et flertal af partierne netop aftalt at de vil gøre. 

Københavns Kommune vil afsætte pengene til broen på næste pårs budget. Det skriver Magasinet KBH.

Staten er med
Årsagen til at staten også vil være med til at betale for den nye bro er, at Folketinget har været med til at vedtage Lynetteholm projektet, og dermed er staten også involveret i udviklingen af den infrastruktur der skal til, for at man i fremtiden kan komme ud til den.

Prisen usikker
Til efteråret ligger en foranalyse af broprojektet også klar. Analysen skal blandt andet give et overslag på den samlede pris for broen. Inderhavnsbroen ved Nyhavn var budgetteret til at koste 165 mio. kroner, men på grund af byggefejl og konkurs hos entreprenøren endte broen med at koste omkring det dobbelte. 

Refshalebroen vil blive mere end dobbelt så lang som Inderhavnsbroen. Og den skal ligesom de øvrige broer i havnen kunne åbne og lukke. 

Så tiden må vise, om de 300 mio, kroner, der indtil nu er givet tilsagn om, vil være nok penge. 

 

Broplacering uvis

Placeringen af gang- og cykelbroen er ikke lagt helt fast endnu. Den korteste broforbindelse ville være Esplanaden-Nyholm ved Marinestation Holmen. En anden løsning kunne være Esplanaden-Urban Rigger. Og en tredie, som ifølge Magasinet KBH er mest realistisk, går fra spidsen af Nordre Toldbod (ved vandflyveren) til Urban Rigger på Refshaleøen.

Close