Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
redmolen beplantning byhaver

Byhaver på vej til Redmolen

Byggeselskabet Nordø er i gang med at anlægge to byhaver på Redmolen.

To såkaldte storbyhaver – Stenhaven og Bølgehaven – er netop nu ved at blive anlagt. Stenhaven og Bølgehaven skal være pitstops, hvor man kan nyde en kop kaffe eller tage en pause i løbet af arbejdsdagen eller undervejs på løbeturen.

De to haver er designet af Cobe A/S – og er inspireret af Østersøens varierende kystlandskaber, forklarer projektleder og landskabsarkitekt Stine Bærentzen.
“Stenhaven skaber en stemning af et østersølandskab med brudstykker af granit fra Sveriges skærgård og fra Bornholm. Her planter vi birke- og fyrretræer med inspiration fra skærgårdens naturlige landskaber. Den er tættere beplantet og har et grovere udtryk end Bølgehaven”, siger Stine Bærentzen og fortsætter:
“Bølgehaven skal derimod gengive havets bevægelser. Her kan man sidde eller ligge på den bølgede trækant eller tage en pause på græsset under ét af kirsebærtræerne, hvis hvide blomster skal ligne skumsprøjt fra bølgerne”.

Langs Gdanskgade bliver der plantet 10 nye fyrretræer, som matcher med rækken af fyrretræer langs kanalen ind mod Århusgadekvarteret. Udover de to byhaver, bliver der også en række hævede plantekasser, der vil fungere som en slags uderumsmøbler, da de har indbyggede bænke i træsorterne Bærmispel, Røn og Tjørn. Plantekasserne er udarbejdet i ubehandlet jern, ligesom også cykelstativer og ledelinjer for svagtseende og blinde er det. Belægningen bliver den lavet i den velkendte Nordhavnsflise såvel som genbrugte brosten fra Københavns Havn.

Læls mere på https://redmolen.dk/saadan-kommer-byhaverne-paa-nordoe-til-at-se-ud/

Close

Translate »