Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
sundmolen dec 2022 byoghavn

Byrum på Sundmolen får boldbaner

Byrummet på Sundmolen udvides for tredje og sidste gang – denne gang med boldbaner og græs. Om fem år skal der bygges – og byrummet laves om igen.

Den tredje og sidste udbygning af det midlertidige byrum på Sundmolen er gået i gang onsdag 14. december. Sidst byrummet blev udvidet, var der særligt fokus på at skabe biodiversitet og leg for de mindste. Denne gang er der lagt vægt på at skabe aktiviteter for de større børn. Udvidelsen betyder også, at der bliver lukket af for biltrafikken, så man fremover ikke kan passere igennem området. 

Byrummet ved Sundmolen er indrettet i samarbejde mellem en følgegruppe med frivillige beboere fra Sundmolen og medarbejdere fra By & Havn. Det har været et stort ønske fra følgegruppen at få et område med græs til fri leg og ophold. 

Byrummet inddelt i tre delområder. Ét område til basketball, en fodboldbane på asfalt og et areal med græs, hvor der også placeres et lille fodboldmål. De to områder til boldspil bliver indhegnet. Langs kanten af boldbanerne og på græsarealet, bliver der placeret plinte af træ, som man kan lege og sidde på. Til februar opsættes desuden et legehus og en hængekøje i den del af byrummet som ligger tættest på boligerne, og som vil være et permanent byrum. 

Byrummet ud mod Orientkaj er midlertidigt – og betydeligt større. Her skal der om cirka fem år opføres en bygning – men også et permanent byrum som får navnet Legehaven. Der er tale om et større puslespil, fortæller By & Havn i nyhedsbrevet for Sundmolen:

  • Legehaven kan først etableres, når bygningen på byggefeltet er opført. 
  • Bygningen kan først opføres, når den store metalvæg (også kaldet dronningeporten), der vender ud mod containerterminalen, er fjernet.
  • Og den må først rives ned, når containerterminalen er flyttet længere ud i Nordhavn, da væggen i dag skærmer beboerne for støj fra erhvervshavnen.

Når containerterminalen er flyttet ud, Dronningeporten er revet ned, og der er vedtaget en lokalplan for byggeriet og Legehaven, er der en byggeperiode på ca. to år, og derfor er Legehaven klar til brug i ca. 2027.

Det er endnu ikke afklaret, hvordan Legehaven, skal se ud, men når tiden nærmer sig, vil beboerne på Sundmolen blive inviteret med i processen om indretningen. 
“Når man i praksis har brugt et byrum, og afprøvet hvad der fungerer, og hvor der lige manglede et træ eller en plads i solen, så giver det et meget bedre grundlag for at indrette det endelige byrum. Beboerne bliver hverdagseksperter og kan udpege hvilke ønsker og behov, Legehaven skal opfylde, og så er det vores opgave at få alle enderne til at mødes”, siger Ingvar Sejr Hansen, udviklingsdirektør i By & Havn.

Close

Translate »