Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Byudviklingen i København startede på Amerika Plads

amerikaAgat Ejendomme og By & Havn har solgt den 800 pladser store p-kælder på Amerika Plads til ejendomsvirksomheden Jeudan for 335 mio. kr.
Salget indebærer, at By & Havn og Agat Ejendomme ikke længere har aktiver i bykvarteret.

Dermed er et af Københavns første større byudviklingsprojekter afsluttet. Omkring år 2000 indgik det daværende TK Development (nu Agat Ejendomme) og det daværende Københavns Havn (nu By & Havn) et 50/50-ejet partnerskab omkring udviklingen af Amerika Plads. De såkaldte Danlink-arealer blev købt af DSB (nu BaneDanmark), mens Københavns Havn lagde egne arealer ind i partnerskabet.

Mix af nyt og gammelt
Helhedsplanen for området blev skabt af den internationalt anerkendte arkitekt, hollandske Adriaan Geuze og hans arkitektvirksomhed WEST 8.
Grundideen var at skabe et fortættet og aktivt byggeri med både boliger og arbejdspladser på Amerika Plads med i alt 150.000 etagemeter byggeri, hvoraf en trediedel (50.000 etm.) bestod af historiske bygninger og resten af nybyggeri.
Flere anerkendte danske tegnestuer har tegnet erhvervs- og boligbyggerier til området, bl.a. om Lundgaard og Tranberg, C.F. Møller, Arkitema, Hvidt og Mølgaard og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. I dag er bydel færdigbygget, og fremstår som et mix af nyt og gammelt i en tæt byplan.

Enorm p-kælder
Under stort set hele Amerika Plads ligger den sammenhængende p-kælder, som nu er solgt til Jeudan. P-kælderen benyttes af områdets beboere og medarbejdere og fungerer både til abonnementsparkering og timeparkering.
Salget af p-kælderen er på samme tid både vemodigt og opløftende. Vemodigt, da salget afslutter en succesfuld udvikling af et fantastisk spændende område i København, hvor samspillet med By & Havn og mange samarbejdspartnere gennem årene har været fortræffeligt. Opløftende, da det netop har været en succes for beboerne og brugerne, for området, for byen og for de 2 partnere, siger Adm. direktør Robert Andersen, Agat Ejendomme.

Et nordhavnskvarter
By & Havn glæder sig over at have bidraget til etableringen af Amerika Plads som et godt og velfungerende bykvarter. For By & Havn har det desuden været vigtigt at sikre en sammenhæng mellem Amerika Plads og de øvrige nordhavnskvarterer, Marmormolen og Århusgadekvarteret, der ligger lige nord for området, siger Udviklings- og salgsdirektør Michael Soetmann, By & Havn.

Close

Translate »