Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Charmerende feel good

filmHun bander og svovler. Slår fra sig som en havneluder. Klapper sin kæreste i den bare røv foran hans egen mor. Boller i det fri, smider poser med heroin over fængselshegnet, efter en straf hun netop er blevet løsladt for. Og så er hun en gudsbenået sangerinde og lokal countrystjerne i Glasgow. Med den store drøm om at rejse til Nashville og blive countrystjerne.

4stjernerTitel: Wild Rose. Instruktør: Tom Harper. Skuespillere: Jessie Buckley, Julie Walters, James Harkness, Sophie Okonedo. Varighed: 101 min. Premiere: 23. juli 2020.

Problemet er, at Rose-Lynn er ung mor til to, bor fattigt i en grå betonlejlighed i Glasgows fattige kvarter og overlader ansvaret for pasningen til mormor, mens hun optræder på den lokale klub og drikker øl.

Det er en feel good-movie over skabelonen, som vi kender dem, med opture og nedture, om at drømme stort, bryde den sociale arv og at lære at blive sin egen stjerne, der hvor man er, frem for at stræbe mod de samme mål som alle andre. En film med socialrealistiske elementer, men nogen mørk og dybt alvorlig Ken Loach-fortælling bliver det aldrig. 

Vi kommer det store emotionelle kompas igennem med masser af humor, der primært kommer fra Jessie Buckleys glimrende præstation som lige dele gakket, uansvarlig, men også elskværdig ung kvinde. Spørgsmålet er, om der er nok kalorier i fortællingen, eller om det mest af alt er underholdning. 

Det rykker for Rose-Lynn, da hun bliver ansat hos en rigmandsfrue med mand og to børn, der opdager stuepigens talent som sanger under støvsugningen. 

Snart 50-årige Susannah (Oh Susannah, lyder et kendt country-nummer i øvrigt) falder pladask for sin 23-årige assistent og hjælper hende til BBC, til Storbritanniens største countryradiokanal. 

Her får hun det råd at blive stjerne i egen by, en lokal stjerne folk rejser til Glasgow for at se! Men nej, Rose-Lynn vil opdages og til USA.

Alt imens står mormor hovedrystende og bekymret tilbage, spillet rutineret af Julie Walters (kendt fra Harry Potter-filmene), og hun virker barsk på seeren, som hende der holder Rose-Lynns drømme nede, af ren og skær misundelse, fordi hun selv forblev ufaglært og aldrig har været uden for sin by. 

Men der er mange flere nuancer i Walters naturtro skildring.

Der er også masser af musik af den både festlige og inderlige slags sunget med stærk vokal.  

Ganske gode numre som ‘Born to Run’, ‘I’m Moving on’ og ‘Glasgow (No place like home)’, der er lavet af og bliver sunget af Jessie Buckley, som ramte toppen af hitlisterne med filmens soundtrack. 

Buckey, der er fra Irland, blev opdaget i et nationalt talentprogram i 2008 og fik stor anerkendelse for sin birolle i serien ‘Chernobyl’.

Nu står hun til at vinde folkets hjerter med både soundtracket og filmen ‘Wild Rose’. 

Alt i filmens fremfærd er til gengæld ikke en dans på vilde roser. 

Rose-Lynn lever på en løgn, for hendes nye, rige veninde, der kan bane vej for Nashville-drømmen, kender ikke til Rose-Lynns fortid. Den slags hero-dero er selvsagt ikke noget for rigfolk. De ved ikke engang, at hun har to børn, og det dobbeltliv holder ikke i længden. Mod slutningen får vi en rundtur i Nashvilles tillokkende neonnatteliv med masser af tilbud og alt for mange drømme.

Close

Translate »