Arkitektfirmaet COBE har åbnet café i Pakhus 54 i samarbejde med Depanneur. Idéen er at skabe en hyggelig lobby, hvor både COBEs gæster, de 130 medarbejdere, naboer og forbipasserende kan nyde en kop kaffe, læse et magasin, have et uformelt møde, købe en bog eller tage et kig på tegnestuens seneste arkitekturmodeller.
Fra caféen på adressen Orientkaj 4 er der direkte adgang til havnefronten og få skridt til den nye metrostation Orientkaj, som åbner i 2020 – og i øvrigt er tegnet af COBE arkitekterne.
“Vi ser byen som en forlængelse af vores eget hjem, og med caféen ønsker vi at invitere folk inden for i vores dagligdag i tegnestuen. Alle er velkomne til at kigge forbi og se vores arbejde og samtidig nyde en god kop kaffe. Depanneur er ekspert i at skabe unikke steder med en varmog imødekommende stemning, og den oplevelse ønsker vi også her, vi ser frem til at byde folk velkommen i vores nye arkitekturcafé”, siger Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af COBE.

Caféen er designet af COBE og Depanneur. Væggene i caféen er dekorede med plakater, der viser nogle af tegnestuens mange projekter taget af fotografen Rasmus Hjortshøj. Alt er til salg. Man kan både købe plakater, bøger og ting designet af COBE fra en stor reol, der adskiller caféen fra tegnestuen.
“Vi synes, at et samarbejde med COBE er meget spændende på grund af blandingen af arkitektur, mad og drikke. Her har vi faktisk en chance for at tilbyde et kig ind i dagligdagen og produktionen på en tegnestue, det er lidt som at have en café med et kafferisteri eller bageri, i dette tilfælde er det så en tegnestue”, siger Mike Wittrup, medstifter af Depanneur.
Once upon a time in Canada
From the website www.depanneur.dk:
Depanneur is a food and beverage business on a mission to curiously explore the world and introduce new products and projects. ‘Depanneur’ or ‘Dep’ is the name for convenience stores in Quebec and other French-speaking parts of Canada. The word derives from the French verb ‘dépanner’, meaning to help out of difficulty or to troubleshoot.

After living in Montreal and moving back to Denmark, we realised that Copenhagen needed a Depanneur. From the beginning, the idea was to supply the neighbourhood with stuff you need on a regular basis: Coffee, beer, snacks, canned tomatoes, good vibes and good times.
Quickly Depanneur became a regular go-to place for any necessities and eventually the concept of troubleshooting grew into an assortment of goods created and curated by Depanneur. The goods include coffee, beer, juice and wine, but it is growing continuously and as randomly as the shelves in a convenience store.
All goods are curated and produced with a curios, local and organic mindset and always in collaboration with local producers.