Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Cobe-stifter bliver Harvard-professor

Arkitekt og stifter af Cobe i Nordhavn, Dan Stubbergaard, er blevet udnævnt som Professor in Practice på Harvard University. Det er første gang en dansk arkitekt skal være professor på det præstigefyldte universitet. Han skal de næste 5 år sætte retningen for byplanlægning og arkitektur på universitetet.

1. juli tiltrådte Dan Stubbergaard som ‘Professor in Practice på Harvard University’. Han er den første danske arkitekt, der bliver professor på det præstigefyldte universitet i Cambridge i USA.

Med udnævnelsen ønsker Harvard at styrke sammenhængen mellem forskning og erhvervsliv, og Dan fortsætter derfor også som chefarkitekt hos Cobe sideløbende med professoratet. Stillingen strækker sig over 5 år, hvor han skal sætte retningen for byplanlægning og arkitektur på universitet.

”Jeg håber at kunne inspirere til mere samarbejde mellem forskning og erhvervsliv, men også samarbejde på tværs af atlanten, og indfri det potentiale, som ny viden og vidensdeling har for at løse de store udfordringer, som samfundet står overfor. Byggebranchen står for mere end 40% af verdens samlede CO2-udledning, så det er essentielt, at vi lærer af hinanden og sammen udforsker og tester nye idéer til en bedre, sundere og mere bæredygtig global fremtid,” udtaler Dan Stubbergaard.

Kadeau til den danske arkitektbranche
Dansk arkitektur har en mangeårig tradition for at sætte det levede liv og fællesskabet i centrum, hvilket har gjort dansk arkitektur og byplanlægning verdenskendt og internationalt efterspurgt. København opfattes ligeledes som foregangsby, når det handler om at skabe den gode by, hvilket bl.a. afspejler sig i, at UNESCO har udnævnt København som verdens arkitekturhovedstad i 2023.

Cobe Arkitekter har sat sit store præg på Nordhavn. Bl.a. gennem udviklingen af Strukturplanen for Nordhavn, herunder Århusgadekvarteret, Sandkaj og Kronløbsøen. Cobe står også bag The Silo, Orientkaj og Nordhavn metrostationer, Spidsen på Redmolen og Cobes eget hovedkontor i Pakhus 54,

Camilla Van Deurs, Stadsarkitekt i København, ønsker Dan Stubbergaard tillykke:
“Den prestigefyldte titel er et udtryk for den store faglige anelse, han nyder – ikke kun nationalt, men også internationalt, samt kvaliteten af de byggerier, byrum og bebyggelsesplaner, Dan har været med til at skabe. Udnævnelsen er også et skulderklap til resten af den danske arkitektbranche, som er med til at skabe effekter på den global scene, især indenfor bæredygtig byudvikling.”

Fakta om Dan Stubbergaard
49 år
Født i København
Professor in Practice på Harvard University, Institute for Urban Planning and Design. Tidligere har nogle af verdens mest anerkendte arkitekter besiddet professoratet, heriblandt Rem Koolhaas, stifter af den hollandske arkitektvirksomhed OMA og modtager af Pritzker-prisen, også kaldet arkitekturens Nobel-pris.
Har tidligere undervist på Det Kongelige Akademi i København og University of Washington i Seattle
Uddannet arkitekt fra det Kongelige Akademi i København i 2003
Udgav i 2016 bogen Our Urban Living Room, som netop er udkommet i 3. oplag
Modtog i 2020 C.F. Hansen Medaljen fra Akademirådet, i 2016 Eckersberg Medaljen fra Akademirådet, i 2015 Dreyers Fonds Hæderspris, og i 2012 Nykredits Arkitekturpris
Etablerede arkitektvirksomheden Cobe i 2006, som pt. beskæftiger 150 medarbejdere og arbejder med projekter i både Europa, Nordamerika og Asien. Ca. halvdelen af Cobes omsætning har de seneste år ligget i udlandet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »