Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Containerhavn udfaser alt fossilt brændstof

Copenhagen Malmø Port (CM) begynder nu at indfase det fossilfrie brændstof HVO100 i containerterminalen i København.

I november begyndte terminalen at bruge det fossilfrie brændstof HVO100 (hydrogenereret vegetabilsk olie) til maskinerne på containerterminalen. I første omgang forsynes havnens nye terminaltraktorer, samt baglands- og gaffeltrucks med HVO100. De store STS-kraner (ship-to-shore) og arbejdskøretøjer kører allerede på el fra vedvarende energikilder.

Terminalen har også bestilt nye såkaldte Straddle Carriers som har en batteri-hybrid drivlinje, der også kommer til at anvende HVO100. Målet om total udfasning af fossilt brændstop ventes at være nået når containerhavnen i 2025 flytter til Ydre Nordhavn.

“Indfasningen af HVO100 følger udskiftningen af CMP’s maskiner og medfører også, at CMP kan understøtte vores kunders efterspørgsel efter fossilfri og CO2-neutrale transportkæder”, siger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, COO, Copenhagen Malmö Port.

Hele CMP virksomheden i både Malmø og København har et konkret mål om, at være CO2-neutral hvad angår fossil CO2 i egen drift i 2025 – og klimapositiv i 2040. I årene 2020 – 2022 har CMP mindsket sine CO2-udledninger i egen virksomhed med 57 procent.

Foto: En brændstoftank på containerterminalen i København (CMP)

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »