Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

De unge dukker op i kirken igen 

Præst Christian Bro er nyansat præst i Hans Egedes Sogn, som også dækker Nordhavn. Selv om det er hans første job som præst, har han flere års erfaring med at få unge til at blive en del af kirkefællesskabet.

“De er begyndt at vise interesse, de unge voksne. Der kommer gerne en håndfuld hver gang til højmesse, og endnu flere når vi laver arrangementer som er målrettet til dem. Og det er interesant at se, at alle slukker deres telefoner. Helt automatisk, som måske det sidste sted i vores samfund hvor det sker af sig selv.”

Sådan siger 31-årige Christian Bro, nyansat præst ved Hans Egedes Sogn, som er Nordhavns kirkesogn.

Det er hans første job som præst, men som teologistuderende har han arbejdet i flere københavnske kirker som kirketjener og kordegn, og været aktiv indenfor kirkeligt ungdomsarbejde. 

Det pink Jesushovede

Blandt andet har Christian Bro i flere år været med til at arrangere kirkens stand på Ungdomsfolkemødet i Valbyparken, som hvert år samler omkring 30.000 unge. 

Her arbejdede han bl.a. sammen med multikunstneren Jim Lyngvild om en skulptur som forestillede et over to meter højt pink Jesushovede.

De unge kunne lægge en pink sten ved hovedet, som et sybol på at de lettede deres byrder, til gengæld for et stykke bladguld. Enten til sig selv, eller som man sammen med alle andre kunne forgylde jesushovedet med – og Jesus blev hurtigt forgyldt.

“Det var virkelig en succes, og det viser, at der findes et ‘sprog’ for hver en gruppe af mennesker, som kan sætte dem i kontakt med det højtidelige og det kristne,” siger Christian Bro.

Det er interesant at se, at alle slukker deres telefoner. Helt automatisk, som måske det sidste sted i vores samfund hvor det sker af sig selv.”

Han tror på at kirken er ved at blive ‘genopdaget’.

“Der er en stigende åndelig søgning, og det mærker vi også, især blandt de unge. De har ikke den kirkelige tradition tæt inde på deres eget liv, som tidligere generationer, men genopdager kirken på deres egen måde. De finder et fællesskab og nogle åndelige rødder, som er svære at finde andre steder. De VIL gerne.”

Vi skal forstå sproget

Hans ungdomsarbejde i kirken førte til at han på et tidspunkt blev inviteret med i det såkaldte Stiftsudvalg sammen med sin studiefælle Benedikte Sommer. 

Udvalget arbejder med udvikling af kirkerne i København.

“Jeg tror at det handler meget om at finde det sprog, som gruppen forstår, og lytte til deres tanker, For eksempel hører jeg ofte de unge spørge til, om man kan være homoseksuel og kristen. Det kommer jo lidt bag på os, at de har den tvivl. For os står det helt klart, at ALLE er velkomne i kirken, og det synes vi også at vi har formidlet videre ud i samfundet. Men når vi møder den tvivl hos unge, så har vi bare ikke gjort det godt nok, og så må vi gøre noget ved det.”

Højtidelighed er noget man ikke finder så mange steder i det moderne samfund, jo i Kongehuset for eksempel, men ellers er det i kirken, man finder det. Og jeg tror at mange i dag er virkelig sultne på at opleve den højtidelighed”. 

Højtidelighed

Christian Bro skal nu kombinere sit ungdomsarbejde med jobbet som fuldtidspræst, og der er nok at bestille – og lære – i den nye stilling, hvor gudstjenester, dåb, bryllupper, begravelser og konfirmationer skal passes.

“Men jeg har heldigvis en fantastisk kollegapræst og mentor i Louise Sihm Knudsen, som jeg godt kan ringe til en lørdag aften, hvis jeg har brug for et råd. I det hele taget har jeg fået en virkelig god modtagelse. Bare det at blive indsat som præst i juli måned, hvor provstiets præster gik op ad kirkegulvet i procession.  Det er en meget højtidelig ceremoni. Højtidelighed er noget man ikke finder så mange steder i det moderne samfund, jo i Kongehuset for eksempel, men ellers er det i kirken, man finder det. Og jeg tror at mange i dag er virkelig sultne på at opleve den højtidelighed”. 

Gammel kirke – rivende udvikling

Hans  Egedes Kirke er en gammel kirke – men den er også i rivende udvikling, fordi den  skal være kirke for hele den nye bydel Nordhavn, og samtidig for en del af det gamle Østerbro. Snart starter bygeriet af en ‘Tiny Church’ helt ude i Fiskerihavnen, hvor der skal være plads til at afprøve nye måder at være kirke på.

“Jeg er meget kunstinteresseret og er kommet meget på Bruun Rasmussen Auktioner i Nordhavn gennem årene. Så jeg ved godt hvordan der var at cykle lige op ad lastbilerne i regnvejr. Men i dag kan man mærke, at der sker en masse nyt alle steder i Nordhavn, og det er også derfor at vi glæder os til at starte den nye kirke helt ude i den anden ende af bydelen.”

Du skal have abonnement for at læse denne artikel Få adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve
Close

Translate »