Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Den selvkørende bus begynder at trille 6. juli

Alle tilladelser er nu i hus for projektet i Århusgadekvarteret, som med en selvkørende bus vil demonstrere fremtidens transportløsninger.

Henover sommerferien fra den 6. juli kan beboere og erhverv i Århusgadekvarteret støde på et usædvanligt syn på vejene. En selvkørende bus fra Holo er nemlig i kvarteret forud for at driften går i gang. 

Ruten skal lagres i bussens hukommelse, og der skal justeres på fart, vigepligt og standsning ved stoppesteder, så passagerer kan begynde at bruge bussen efter sommerferien. Indtil ruten er kalibreret, må bussen ikke tage passagerer med.

Længe undervejs
Forsøget med den selvkørende bus i kvarteret har været længe undervejs og Corona-situationen gav yderligere forsinkelser i første halvdel af 2020. Men nu er der endelig udsigt til at bussen kommer ud at køre.

“Lige nu er bussen parkeret i vores garage på Klubiensvej, men den er helt klar til at trille ud på vejene og vise, hvad selvkørende teknologi kan. Her i den indledende testperiode håber vi på forståelse for, at man ikke kan springe på, men der bliver rig lejlighed til at tage en tur efter sommerferien”, udtaler projektleder Nanna May Felthaus fra Holo.

Pilotprojekt
Holo’s selvkørende bus i Nord-havn er et pilotprojekt, som handler om at binde en bydel sammen med ny og bæredygtig teknologi. Løsningen skal udnytte vejenes og køretøjernes kapacitet bedst muligt. 

Pilotprojektet skal samtidig vise, hvordan selvkørende køretøjer sikkert kan integreres i blandet trafik og løse et behov for mobilitet, som i dag ikke bliver løst af de eksisterende transportmidler.

Bag pilotprojektet står virksomheden Holo i samarbejde med By & Havn, Grundejerforeningen Århusgadekvarteret, Københavns Kommune, Movia og Metroselskabet.

Projektet indgår i det europæiske AVENUE-projekt, der introducerer selvkørende køretøjer i fire europæiske storbyer i en periode på fire år. 

AVENUE-projektet modtager støtte fra EU’s Forsknings- og Innovationsprogram Horizon 2020.

Selvkørende busser i Nordhavn et skridt tættere på virkeligheden

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »