Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Det regner lidt mere i Nordhavn end andre steder

To forskere har analyseret seks års regnmålerdata fra 35 officielle målestationer i Storkøbenhavn. Det regner mest i Østerbro, Nordhavn og Hellerup. Og mindst i Ishøj og Taastrup.

”Har man det stramt med regnvejr, er det værste, man kan gøre, at cykle hjem fra tennis i Gentofte ved 20-tiden i oktober, mens det bedste, man kan gøre, er at cykle ned og se solopgangen tidligt om morgenen ved Køge Bugt Strandpark i april,” siger lektor Ole Fryd fra Københavns Universitet, som sammen med sin kollega lektor Roland Löwe fra DTU har analyseret regnmålernes tal.

I det nordlige København er der 25 procent større sandsynlighed for, at det regner, end hvis man befinder sig på Vestegnen, for eksempel i Ishøj eller Høje Taastrup.

De største blå prikker på kortet viser at det regner 6,7-7,0 procent af tiden ved målestationen. De mindste prikker viser at det regner 5,4-5,7 procent af tiden. Og som det kan ses er der flere af de største blå prikker ved Nordhavn, Ydre Østerbro, Hellerup og Gentofte. Men også f.eks. Christianshavns og Amager Strand får mere regn end andre steder. Kilde: Roland Löwe og Ole Fryd.

Men faktisk er der kun 6 procent risiko for, at man bliver ramt af regn, når man bevæger sig rundt i Københavnsområdet. I gennemsnit er der tørvejr i hovedstaden 94 procent af tiden – hen over året.

Der er også forskelle i løbet af døgnet. For cykelpendlere er det en fordel at komme tidligt afsted og møde klokken 8 og få fri klokken 15. Værst ser det ud mellem 20 og 21 om aftenen, hvor det statistisk set regner mest.

Ser man på, hvordan regnen fordeler sig hen over året, er oktober den værste cykelmåned. Faktisk er der fire gange større risiko for at blive våd i myldretiden i oktober, end der er i april, som er de måneder med henholdsvis størst og mindst sandsynlighed for at cykle i en byge.

Det viser de regnmålerdata, som lektor Ole Fryd fra Københavns Universitet og lektor Roland Löwe fra DTU har analyseret. Forskerne gør opmærksom på, at der ikke er tale om et decideret forskningsprojekt, men blot en forholdsvis hurtig analyse, som de lavede ’for sjov’. De 35 regnmålestationer i Københavnsområdet drives i regi af Spildevandskomiteens (SVK) regnmålernetværk (https://spildevandskomiteen.dk/organisation/regnmaalersystemet).

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »