Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Det sociale er kernen i Nordhavns løbeklub

I Nordhavns løbeklub skal man kunne sludre, mens man løber. Og alle slags mennesker er velkomne. Det tilbud giver flere og flere medlemmer.

“Her løber vi ikke fra de bagerste løbere, vi løber tilbage til dem, og følges ad hjem.”

Sådan forklarer Per Bodholdt filosofien i NLM 2150 løbeklub. Han for formand for klubben, som er vokset fra 30 til 90 medlemmer på to år.

“Vi starter og slutter løbeturen i samlet flok, og nogle tager også en dukkert sammen, før vi skilles igen,” siger Per, som lige er kommet tilbage fra søndagens fælles morgenløbetur på 5 kilometer.

Der var 15 løbere med denne dag, som løb i hold på fem ad gangen. Nogle af dem var med for første gang. Alene i januar har klubben fået 12 nye medlemmer.

I NLM løber man ikke for at vinde, men for at træne på sit eget niveau – og være sammen med andre. Og det tiltaler mange Nordhavnere.

“Mentaliteten er, at man skal kunne tale sammen, mens man løber. Det skal være hyggeligt”, tilføjer næstformand Sofie Reimer. 

Per Bodholdt, Sofie Reimer og Rasmus Lønskov i Aktivitetshuset.

Meget sociale mennesker
Hun flyttede ind i Orienten i marts 2020.

“Det var vigtigt for mig at lære Nordhavnerne at kende, og der er foreningerne jo det helt oplagte sted at mødes. Gennem NLM har jeg fået venner i kvarteret, masser af folk som jeg kan hilse på i supermarkedet. Nordhavn er et utrolig socialt område, folk ønsker at lære hinanden at kende herude,” siger hun.

Den hyggelige løbeklub
Lidt over halvdelen af de 90 medlemmer i NLM2150 bor i Nordhavn, resten i nabokvarterer eller helt andre steder i hovedstadsområdet.  For hvis man gerne vil løbe, og leder efter en hyggelig og social løbeklub, så finder man en dag frem til NLM 2150. Alle medlemmer kan byde ind med deres ideer til nye løbe- og træningsformer. Løberne træner nu med såkaldte TRX-stropper, hvor man bruger sin egen kropsvægt til styrketræning. Andre finder på at løbe spontane ture med andre medlemmer. 

Absolute Beginners
Klubben har nu så mange medlemmer, at man kan lave løbehold, hvor løberne passer sammen træningsmæssigt, 

“Vi er nok anderledes end mange af de større løbeklubber, hvor der er mere fokus på præstation og vindermentalitet,” siger Rasmus Lønskov, som senere i år bliver tovholder for et nyt ‘Absolute Beginners’ hold. Altså hardcore begyndere, som måske ikke har løbet siden dengang, de skulle nå skolebussen i firserne. Målet er at holdet kan løbe 5 kilometer efter 10 ugers træning. 

“Vi starter MEGET langsomt, for at undgå skader, og for at bygge kroppen op stille og roligt. De føret ture bliver en kombination af at gå og løbe, og så lægger vi også noget let styrketræning ind,” forklarer Rasmus.

René, Anne og Louise varmer op til nytårsaften med champagne efter morgenløbeturen 31.december. Andre gange er det kaffe og kage, der nydes efter løb for dem der har lyst til at hænge lidt ud. (Foto: NLM 2150).

Corona
Coronakrisen har betydet flere medlemmer. Mange har mere tid hjemme, og bruger løbeturene for at komme lidt væk og være sammen med andre. 

“Men vi kan bestemt også mærke, at folk er forsigtige. Ingen ønsker at skulle fortælle kolleger og familie, at de er ‘blevet smittet på en løbetur’. På den anden side er det vel naturligt, at man har et behov for at røre sig og komme ud under coronakrisen. Nogle af vores medlemmer er helt afhængige af det. Og vi overholder alle restriktioner og retningsliner,” siger Per Bodholdt.

Aktivitetshuset
Avisen møder NLM 2150 løbeklub i Aktivitetshuset på Sandkaj. Her har alle de fem aktive foreninger under Nordhavn IF deres fælles klublokale. Når man ikke så ofte ser mennesker inde i klublloalet, skyldes det kun coronarestriktionerne.

“Normalt ville vi have yogahold herinde hver søndag. Om mandagen ville der være foredragsaftener. Vores klub nåede at holde to informationsaftener om genoplivning, før corona stoppede det hele,” siger Sofie Reimer.

Til gengæld har klubben holdt et festligt nytårsløb i Dyrehaven, med champagneskål og badning bagefter. Interesserede kan følge med på klubbens facebookside, og se de mange selfies fra turene rundt i København, som medlemmerne lægger ud.

En af de længere søndagsture gik til Cirkelbroen på Christianshavn, gennem et øde Strøget og et gråt Kastellet tilbage til Nordhavn. I langsomt tempo kan de fleste medlemmer løbe 12-15 km. Og der er altid tid til at tage et billede. (NLM 2150).

Konditaget
NLM 2150 er også en motionsklub med træning på næsten daglig basis på konditaget Lüders. Holdene træner ‘core’ og ‘cross-gym’ med instruktører – og det har været en stor succes.

Kontingentet er 300 kroner pr. halvår. Pengene går til træningsudstyr og ture. Medlemmerne skal mærke at de får et kontant udbytte af at være med i klubben. 

“Derfor betaler vi f.eks. halvdelen af deltagergebyret til flere af de store løb i København i løbet af sæsonen. Og når corona er overstået, holder vi en stor fest her i Aktivitetshuset,” lover Per Bodholdt.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »