Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
biohut 08

Få netop Deres navn på et fiskehotel

I juni måned opsatte By & Havn og Verdensnaturfonden WWF 50 fiskehoteller – eller Biohuts – i Københavns Havn. Opsætningen er det største biohutprojekt i Nordeuropa, og nu skal verdensrekorden til København, når 50 hoteller bliver til 100. Private firmaer kan sponsere de nye hoteller, og fem hoteller kan ‘vindes’ af private borgere i en fotokonkurrence.

Projektet er en del af et femårigt partnerskab mellem By & Havn og WWF og sker med udgangspunkt i FN’s Verdensmål 14, ‘Livet i Havet’. I fiskehotellerne kan fisk leve og vokse, og projektet har allerede haft en effekt på fiskebestanden i Københavns Havn efter de første tre måneder. Det har givet parterne mod og lyst til at opsætte flere ‘hoteller’, og By & havn og WWF vil nu forsøge at gøre Københavns Havn til den havn i verden, som har flest Biohuts, ved at fordoble antallet af hoteller fra 50 til 100,

Virksomheden Stromma, der er driver kanalrundfart i Københavns Havn, har nu bidraget ved at betale for installeringen af 20 Biohuts.  Strommas Biohuts blev installeret 9. september på to steder i havnen: Frederiksholms Kanal og Ofelia Plads.
“Som ansvarlig virksomhed har det stor betydning for Stromma, at Københavns Havn og kanaler er rene. Derfor installerede vi allerede i 2019 to Seabins, som er en slags havskraldespande, der tilsammen opsamler knap 2 tons affald fra vandoverfladen årligt. De to Seabins er installeret i Strommas bådebro i Nyhavn. Nu er det så fiskeynglen, som vi gør en ekstra indsats for,” udtagler Adm. direktør Mads V. Olesen, Stromma Danmark.

25 Biohuts til salg
By & Havn vil sætte yderligere 25 Biohuts til salg til danske samarbejdspartnere, der ønsker at sætte et positivt præg på havnen, biodiversiteten og livet under havoverfladen. Salget er som udgangspunkt åbent for både virksomheder, grundejerforeninger og andre, der har lyst til at bidrage positivt til livet under havets overflade i Københavns Havn. De 25 Biohuts installeres 4-5 forskellige steder i havnen, hvor de hverken kolliderer med badende, sejlende eller stærke strømforhold.

Borgerne konkurrerer om de sidste fem Biohuts
Københavnere og andre private borgere er også inviteret til at være med. By & Havn har udloddet de sidste fem Biohuts i en Instagram fotokonkurrence, hvor man som helt almindelig borger kan få sit navn på et fiskehotel og blive en del af havnens historie. De fem vindere får deres navne på en plade ovenpå selve Biohut’en og vil modtage et certifikat, som viser, hvor deres Biohut placeres i Københavns Havn.
Konkurrencen løber fra den 31. august til 14. september 2021. Man skal tagge sit billede med #sammenomhavetihavnen fra en åben Instagram-konto. En dommerkomité bestående af medarbejdere fra By & Havn og WWF Verdensnaturfonden vælger de fem vinderbilleder efter 14. september 2021.

Når de fem vinderbilleder er fundet, kontaktes fotograferne via deres Instagram konti. By & Havn og WWF Verdensnaturfonden tager sig af alt det praktiske – fx placering og vedligehold af Biohut’en. en Biohut har en levetid på cirka 10 år, før den skal udskiftes.

Læs mere om partnerskabet mellem By & Havn og WWF Verdensnaturfonden på wwf.dk/byoghavn.

Køb af Biohut: Mere information til virksomheder, grundejerforeninger eller andre, der ønsker mere viden om køb af Biohuts, kontakt Jan Bruun Jensen, By & Havn, via e-mail: JBJ@byoghavn.dk

Close

Translate »