Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Fantastiske skabninger: Håb og optimisme i en mørk og dyster verden

fantastiske• ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes’ er en ny fortælling et i kendt univers, og lige det vi har brug for

4stjernerFantastiske skabninger og hvor de findes. Instruktør: David Yates. Medvirkende: Eddie Redmayne, Kathrine Waterson, Colin Farrell, Ezra Miller. Varighed: 133 min.. Censur: 11 år. Premiere: 17. november

Året er 1926, magikerne i USA er faretruende tæt på at blive afsløret af No-Majs og frygten for udfaldet har gjort at MAKUSA (Magisk Kongres, USA) har pålagt den magiske verden et hav af restriktioner. Newt Scamander ankommer til New York med en kuffert, hvis lås har set bedre dage, fyldt med forbudte skabninger. Ved et uheld kommer den uskyldige intetanende No-Maj Jacob Kowalski til at slippe nogle af skabningerne løs i byen.

Manuskriptet er skrevet af den succesrige Harry Potter forfatter, J.K. Rowling og filmen er instrueret af David Yates, som har instrueret de fire sidste Harry Potter film. ‘Fantastiske skabninger og hvor de findes’ er dog sin helt egen fortælling med små crowdpleaser elementer fra Harry Potter-universet, som blandt andet John Williams’ kendte soundtrack til filmen. Det er dog desværre ikke den samme komponist, der har komponeret soundtracket til filmen og James Newton Howards soundtrack forfører ikke helt på samme niveau.

Filmen åbner op for en række fortællinger, som gør at man skal holde tungen lige i munden til at starte med, men så snart man har nogenlunde styr på de storylines man er blevet præsenteret for, er det tydeligt at se filmen er begyndelsen på noget større. Som førnævnt er der mange historier, og de fleste får også en konkluderende slutning, men der er stadig løse ender, som indleder til den næste film i rækken.

Eddie Redmayne som spiller Newt Scamander er en sær og skæv karakter, der til tider kan være svær at sympatisere med, men karakterens omsorg for skabningerne og No-Maj’en Jacob Kowalski gør at man alligevel holder af ham. Jakob Kowalski (Dan Fogler) er en herlig og velspillet karakter, som man hurtigt kommer til at holde af, som bidrager til humoristiske elementer i filmen. Generelt set er det godt skuespil med nogle nuancerede karakterer, bortset fra Percival Graves (Colin Farrell) som er sikkerhedschef for MAKUSA og derfor den højst rangerede troldmand på stedet. Farrell virker sommetider malplaceret i det magiske univers, nogle steder overspillet og generelt en vag karakter.

Det er som førnævnt altså ikke en ny Harry Potter film og hvis man ser filmen uden disse forventninger, er det en god og hyggelig film, som man kan se med nogle venner eller familie (hvis børnene er gamle nok til det mørke univers). Filmen rummer en god blanding af varme, mørke, humor, spænding og virkelig flot CGI.
Det er en film der sagtens kan klare en 2’er uden at 1‘eren lægger for meget op til det, men der er en lidt for lang epilog i filmen. Så alt i alt er det ikke et mesterværk, men en hyggelig film.      

Close

Translate »