Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

FC Nordhavn rykker op for tredje år i træk

fcDen kun tre år gamle fodboldklub i Nordhavn, FC Nordhavn er på tre år rykket op tre gange. Endda både i fodbold og futsal – hvor der nu skal spilles i landet bedste række.

Den tredie oprykning siden 2017 betyder, at Nordhavns fodboldklub nu skal spille i Serie 2, hvor hold som Amager FF, Nørrebro United og Nørrebro FF blandt andet spiller. 

Desuden har FC Nordhavn kvalificeret sig til Futsal Ligaen. Det er Danmarks bedste futsal-liga, og derfor skal Futsalholdet til efteråret dyste med om Danmarksmesterskabet, og om en plads i UEFA Futsal Champions League.

Oprykningen til Serie 2
Da COVID-19 lukkede landet ned i starten af foråret betød det samtidig at al fodbold var udskudt på ubestemt tid. 

Selv om alle landets lokalunioner havde aflyst resten af sæsonen, valgte DBU København som de eneste at genoptage sæsonen i juni, dog i et komprimeret format. FC Nordhavns skulle deltage i et oprykningsslutspil sammen med fire andre hold. 

Og selv om FC Nordhavn tabte to ud af tre kampe, kunne de 27. juni med nød og næppe sikre sig oprykning til Serie 2. Forberedelserne til den nye sæson er allerede i fuld gang, og FC Nordhavns spillere står klar til at kæmpe for endnu en oprykning. FC Nordhavns 1. senior spiller første kamp i Serie 2 torsdag d. 20. august kl. 21.00 i Ryparken mod Sunred Beach FC.

Nordhavns første liga-hold
I futsal sluttede FC Nordhavn som næstbedste oprykningsberettigede hold i 1. Division Øst, hvilket ikke gav oprykning til Futsal Ligaen. Men i juni fik klubben besked på, at ligaen er udvidet, og holdet blev inviteret med op i Danmarks fornemmeste futsal-selskab. Klubben arbejder nu på højtryk for at blive klar til at spille med om Danmarksmesterskabet til efteråret. 

FC Nordhavn spiller i alt 14 futsal-kampe fra november-marts, hvor syv af kampene bliver på hjemmebane. 

Drømmen om landshold 
Drømmen om at fostre landsholdsspillere har eksisteret i FC Nordhavn siden klubben blev stiftet i 2017. Og det kan måske blive til virkelighed for futsalafdelingen. Selv om Futsal Ligaen stadig er på et amatørniveau, så er sporten på vej frem i Danmark, hvor TV-aftaler og større sponsorater hjælper klubberne i den rigtige retning. 

I FC Nordhavn har vi arbejdet hele sommeren på at blive klar til Futsal Ligaen og vi glæder os til at præsentere nogle af de nye spillere i løbet af august. Hvem ved, måske har Nordhavn sin første landsholdsspiller inden længe”, siger Tobias Schiermacher, formand for FC Nordhavn.

Danmark har et officielt Futsal-landshold, der deltager ved EM og VM på samme måde som Herrelandsholdet i fodbold. Vinderne af den danske Futsal Liga får også en plads i UEFA Futsal Champions League, hvor kendte hold som FC Barcelona, Sporting CP og Inter Movistar blandt andet deltager.

Opbakning fra lokale fans
Holdet håber på opbakning fra beboerne i Nordhavn, både udendørs men også i hallerne til efteråret, når futsalholdet spiller.

”Vi arbejder på at få en fast hjemmebane, men det bliver desværre ikke i Nordhavn, da faciliteterne ikke er til det. Til alle hjemmebanekampene vil vi sørge for at skabe en fed atmosfære med musik, lysshow og konkurrencer så alle vores fans får lyst til at komme igen. Vi vil også forsøge at få live-streamet alle kampe som ikke sendes på tv, så folk kan følge med, når spillerne kæmper for at hive point hjem til Nordhavn,” siger Tobias Schiermacher.

FC Nordhavn har ikke nogen ’rigtig’ hjemmebane, men spiller dog alle hjemmebanekampe i denne sæson i Ryparken Idrætsanlæg. Der arbejdes på en fast hjemmebane til Futsal Liga-holdet, hvor det bliver er endnu ikke fastlagt. www.fcnordhavn.dk

FC Nordhavn spiller gerne på grus – men savner spillere

Nordhavns eneste fodboldbane er fortid 

Close

Translate »