Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Fire nye badezoner – ikke nogen til Nordhavn

Københavns Kommune etablerer to nye badezoner i år, og yderligere to til næste år. Ingen af dem er placeret i Nordhavn.

Det bliver ikke muligt at plaske i havnen på helt lovlig vis i hverken Orientbassinet, Kronløbsbassinet eller andre steder i Nordhavn foreløbig. Den eneste tilladte badezone er og bliver Sandkaj indtil videre.

Det står klart, efter at Kultur- og Fritidsforvaltningen nu har indstillet til politikerne, at de to nye badezoner som skal etableres i år kommer til at ligge i hhv. Teglværkshavnen og ved La Banchina på Refshaleøen. Badezonen ved Teglværkshavnen er allerede i brug, imens badezonen ved La Banchina etableres til efteråret som en udvidelse af den badezone, som allerede ligger der.
Forvaltningen vil også placere to ekstra mobile saunaer. Placeringen af dem er ikke bestemt endnu, men mulige steder kunne være Kalvebod Bølge, Havnegade eller Nokken, skriver forvaltningen i sin indstilling til Kultur- og Fritidsudvalgets møde 31. maj.

Der er til dato tre havnebade og 10 badezoner i Københavns Havn. Badezone Sandkaj er den allermest besøgte. I 2020 gik 130.000 mennesker gennem tælleren ved adgangsbroen på Sandkaj. De tre havnebade ved Fisketorvet, Sluseholmen og Islands Brygge havde 133.000 badegæster i samme periode fra 8. juni til 31. august 2020. Tæller man de ‘ulovlige’ badegæster ved Sandkaj og Marmormolen med, vil antallet af badegæster i Nordhavn således langt overstige antallet ved de tre havnebade.

Havnebade er bemandede med livredder og har bund i badebassinet. I badezonerne bader man i havnen og på eget ansvar – lige som på en strand. Badezonerne placeres dog der, hvor vandkvaliteten er i orden og adskiller de badende fra den sejlende trafik.

I 2020 var det planen at omdanne Badezone Sandkaj til et havnebad. Det skulle gøres ved at etablere net i bassinet, så det blev mere børne- og familievenligt. Desuden skulle der bygges yderligere en landgangsbro, og så skulle havnebadet have livredderbemanding. Men planen blev droppet under budgetforhandlingerne. I stedet blev badezonen ved Sandkaj udvidet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close