Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Fjollet popcornsplat

filmAnden del af chok-gyseren om den ondskabsfulde klovn Pennywise er alt for lang, men overlever på splat, sjov og ballade.

3stjernerTitel: It del 2. Instruktør: Andrés Muschietti. Skuespillere: Jessica Chastain, Bill Skarsgård, James McAvoy, Bill Hader. Varighed: 165 minutter. Premiere: 5. september.

 I sidste ende er ‘It 2’ med undertitlen “it ends” alt for lang. Man sidder ganske enkelt i sit biografsæde med for længst spiste popcorn og venter på, at det ender. Det sker efter næsten tre timer.

Nu hvor Cityringen endelig er åbnet i København, er det ellers fristende at tage metrotoget fra Ørestad til Rådhuspladsen for hurtigt at finde en biograf. Og i modsætning til klovnen Pennywises lukkede kloaksystem, der skræmte os fra vid og sans i første film, er den underjordiske metro fuld af sollys fra oven takket være stort arkitektarbejde.

Der har også været sol over den lille amerikanske by Derry i 27 år, siden Pennywise sidst blev sendt tilbage i skyggerne af teenagerne i Tabernes Klub. Det skete efter meget larm og rabalder i en vellykket film, der spillede videre på ‘Stranger Things’-succesen.

It-historien om en gruppe drenge og en drenge-pige i Tabernes Klub var ligesom nævnte serie en charmerende omgang firserromantik, der fik os til at drømme om de gode, gamle ungdomsdage.

Den nye film foregår i år 2016. Børnene er blevet voksne og for længst flyttet fra byen. Bare ikke Mike, der aldrig har turdet tage skridtet. Så han lugter hurtigt lunten, da et homoseksuelt par bliver overfaldet i Derry, og en af dem spist på makaber vis: Pennywise er tilbage.

Mike ved, at kun den gamle tabergruppe kan stoppe Pennywise. Vi lærer overfladisk karaktererne at kende over en kinesisk restaurantmiddag. James er blevet forfatter, der ikke kan skrive en slutning. Bill er sarkastisk standupkomiker, ham der mistede sin lille bror og sikkert på grund af traumer ser livet som en stor joke. Eddie er stresset forretningsagent uden selvtillid. Og Ben, den tykke, er blevet tynd og kan ikke komme sig over Beverly, der bliver velspillet af smukke Jessica Chastain. Hun er til gengæld blevet rig og lækker, men lever i et voldeligt forhold.

Med Mike i spidsen får gruppen til opgave at finde et minde fra deres fortid, der ifølge en gammel indiansk vision kan hjælpe dem mod klovnen, der igen bliver spillet til bravour af Bill Skarsgård.

Der er masser af sjov og ballade, når vores helte møder monstre, der giver minder om Evil Dead og andre fede splatterfilm fra firserne. Her møder vi Eddies mor fastlænket til en seng, mens en zombie er ved at gå amok. Vi møder også Pennywise forklædt som bedstemor. Det er blandt filmens uhyggelige scener.

Vi får også en lang række flashbacks til vennernes barndom, hvor vores gamle, unge skuespillere fra den første film får lov at være på lærredet igen. Desværre skal vi absolut igennem samtlige personers historie. Der er rigtig mange hovedkarakterer, og det bliver lidt af en rodebutik.

Og når vores helte tilmed så ofte byder på fjollede jokes, betyder det også, at det svært at alvor at investere sig i personerne, som man gør det i film som ‘Rosemary’s Baby’ og ‘Ondskabens Hotel’.
Til sidst mødes de alle sammen til afgørende slag. Her er Pennywise i fuld udfoldelse, og det er da også underholdende nok, hvis man gider bruge ventetiden. Men intet sætter sig aldrig for alvor. Og så er det godt det samme, at mini-serien nu er slut.

Close

Translate »