Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Flere p-pladser til el-delebiler

Eldelebiler, også kendt som elektriske bybiler, skal være en naturlig del af den kollektive transport. Københavns Kommune vil oprette 1000 nye parkeringspladser nær trafikknudepunkter i byen. Blandt andet ved Nordhavn Station.

Det er let at komme på kryds og tværs af København med en cykel eller bus, tog og metro. Men nu og da kan der være behov for at komme det sidste stykke med en bil. Og det skal være en eldelebil, mener Københavns Kommune.

Faktisk stiger antallet af københavnere med bil, dog i noget lavere takt i de seneste år. Men hver fjerde bil i brokvartererne holder stille mandag til fredag. Den er ikke afgørende for at få hverdagen til at hænge sammen.

“Vi skal have nedbragt bilejerskabet i København, og det gør vi blandt andet ved at fremme delebiler, så københavnerne ikke behøver at have hver deres bil. Og med dedikerede parkeringspladser til de elektriske bybiler ved trafikknudepunkter gør vi det let at kombinere kollektiv transport og delebiler,” udtaler Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL).

Hendes mål er at en tredjedel af samtlige parkeringspladser i København skal konverteres til delebilspladser, mens en tredjedel skal nedlægges og bruges til andre formål som cykelparkering, opholdsarealer og bedre forhold for biodiversitet. I første omgang opretter kommunen nye 100 p-pladser tæt på stationer mv. I 2024 skal der oprettes 300 pladser og 600 pladser i 2025.

Følgende steder er de første dedikerede parkeringspladser til eldelebiler nu oprettet:I nærheden af Nordhavn vil der komme flere pladser her:

Nordhavn Station, Marstalsgade 44
Østerport Station, Østbanegade 5
Trianglen, Blegdamsvej 31
Svanemøllen Station, Edvard Griegs gade 5
Poul Henningsens Plads, Tåsingegade 3
Vibenshus station – Øster Allé ved Vibenshus station

På nuværende tidspunkt må disse delebilsklubber og selskaber anvende pladserne:
Green Mobility, Share Now, LetsGo, HYRE, KINTO, GoMore (kun delebiler – ikke biler, som lånes via GoMore fra en privat person).

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »