Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Flydende øer på vej til havnen

Op til 12 flydende øer skal bidrage til havnelivet.

Københavns Kommune har afsat 400.000 kroner til en undersøgelse, som skal fortælle hvordan øerne kan se ud, og hvor de skal placeres.

Det smarte ved flydende øer er, at de kan have forskellige former og funktioner. For eksempel som små, flydende parker med legepladser, saunaer, træer eller ophold for sejlere og svømmere. De kan måske også sammenkobles og skilles ad. Og de kan placeres og flyttes rundt i havnen efter behov. Det skriver Magasinet KBH.

Kultur- og Fritidsforvaltningen bemærker dog, at øerne så vidt muligt bør placeres i nærheden af nuværende eller kommende badezoner – for ikke at komme i vejen for havnens sejlende trafik.

I Nordhavn havde i 2018 en flydende ø på ‘besøg’ i Kronløbsbassinet, og i Nordbassinet, hvor det havde et juletræ på. Øen ‘CHP Ø1’ var udviklet af Magnus Maarbjerg. I 2021 udviklede hans tegnestue tre nye øer i projektet ‘Copenhagen Islands’ sammen med den australske arkitekt Marshall Blecher fra firmaet Fokstrot. De tre øer skulle have bl.a. Nordhavns Kajakklub som bygherre og drives i samarbejde med By & Havn. Projektet opnåede støtte fra Københavns Kommune men blev dog ikke til noget.
Det nye projekt er forankret i tegnestuen ‘Mast’ hvor Marshall Blecher fra Fokstrot også er tilknyttet.

Illustrationer: Fokstrot/Mast

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »