Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Første etape af Langeliniekaj er renoveret

Første etape af den omfattende renovering af Langeliniekaj i Københavns Havn er nu færdig, og kajen kan dermed snart tage imod sommerens krydstogtskibe og turister.

Langeliniekaj er fra 1935, og årene har sat tydelige spor på kajen, som derfor gennemgår en totalrenovering i to etaper. Efter endt renovering vil Langelinie ligne sig selv, da man genopbygger den oprindelige front og genbruger den originale granit.   

Efter planen skal anden etape være færdig i løbet af første del af 2025. I forlængelse af at kajen renoveres, bliver der etableret landstrømsanlæg for krydstogtskibene i lighed med anlægget på Oceankaj i Ydre Nordhavn. Disse står klar til at blive taget i brug fra sæsonen 2025.

Hercules Fundering, som er en del af NCC Infrastructure og en af landets førende entreprenører inden for havne- og vandbygning, står for opgaven på Langelinie.

Fotos: By & Havn.

Entreprisen omfatter fjernelse af den eksisterende betonbundsikring på cirka 650 meter af kajstrækningen, etablering af en ny spunsvæg med jordankre på en 1 km lang strækning, til opsætning af pullerter på 64 nye støbte pullertfundamenter samt fremrykning af eksisterende fendere. Dertil skal der etableres nyt kajudstyr som redningsstiger og redningsliner, ligesom spildevandshåndteringssystemet for krydstogtskibene skal færdiggøres. 

Når alle 790 spuns er rammet ned foran den eksisterende gamle Langeliniekaj, fastgøres spunsvæggen ned i den Københavnske kalk med mere end 500 borede jordankre på mellem 26-42 meter. Herefter fjernes de eksisterende granitsten fra den gamle kaj, og stenen bliver efterfølgende genbrugt og monteret på toppen af den nye spunsvæg. Det oplyser By & Havn i et nyhedsbrev.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »