Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Forårsbebudere

Af Christian Bro, sognepræst i Hans Egedes kirke og Nordhavn

I sommeren 2023, blev jeg jeres præst i Hans Egedes Kirke. Her blev jeg taget utroligt varmt imod fra alle sider, ikke mindst fra jeres anden præst Louise Siim Knudsen. Jeg er nu faldet til, og elsker og nyder mit embede her hos jer. Det er menningsfuldt og givende for mig, og jeg håber at kunne give noget af det videre til jer.

Jeg er nu flyttet til Østerbro, tæt ved kirken, og bor i det man næsten ville kunne kalde for Nordhavns “forhave”. 

Jeg elsker at følge med i den rivende udvikling i denne nye og arkitektonisk interessante del af byen, som Nordhavn er.

Jeg tænker at man i fremtiden vil kunne se på Nordhavn som et billede på hvad og hvordan vi kunne bygge, når det var bedst i vores tid. 

Jeg er netop flyttet fra Christianshavn, en anden del af byen, hvor forbindelsen mellem by og vand er meget tæt, og er en del af bydelens DNA, lidt på samme måde som i Nordhavn, hvor kanalerne også er områdets livgivende åre.

Nu venter vi længselsfuldt og en anelse utålmodigt på forårets komme. Dette lille eller store mirakel, der altid og sikkert åbenbarer sig for os på denne tid af året. Lyset tager langsomt men sikkert til, dagene bliver længere. De spæde og friskgrønne løgvækster begynder at pible op af den sorte jord, de bebuder foråret for os. Vi ser dem i parker, køber dem med hjem og vi sætter dem i vores vindueskarme eller på altaner, så vi langsomt og på nært hold kan få bevis for, at nu er foråret ganske sikkert på vej. 

Vinteren kalder på ro, fordybelse og eftertænksomhed. Vi mødes i vores hjem, vores små huler, i stearinlysenes gyldne skær, vi inviterer gæster, i det omfang vores vintertrætte kroppe overkommer det. 

Men med vårens komme tankes vores energidepoter op af lyset. Og i takt med at vi får mere energi og overskud til at tage ud af vores huler for at blive fyldt op med oplevelser, så kkunne man give kirken et besøg!

I kirken har vi ligesom alle andre taget hul på et nyt år. Men vi har også taget hul på et nyt kapitel af kirkens historie, ved etableringen af Tiny Church som tager mere og mere form, og forhåbenligt inden længe begynder at materialisere sig ude ved Skudehavnen. 

Men vi har også taget hul på et nyt kirkeår, med et væld af aktiviteter i Hans Egedes Kirke.. Den 11. februar slår vi dørene op for fastelavnsgudstjeneste og efterfølgende fastelavnsfest for de yngste. Den 14. februar har vi foredag med forlagsredaktør og tidliger tv-vært Mikkel Fønsskov, om hans nyudgivne bog “Oprør”, som jeg havde den glæde at læse med på undervejs  i dens tilblivelse. 

Der bliver også afholdt koncerter i kirken, heribland, får vi besøg af “Stormflod og Tørke”, den 21. februar, musik som afspejler de stadig større vejrmæssige konsekvenser af klimaforandringerne, gennem lyd.

Lisbeth Smedegaard, en af vor tids mest elskede salmedigtere, gæster os den 20. marts, og fortæller om billedsproget i hendes salmer, og om hendes inspiration, der kommer fra naturen, billedkunsten, litteraturen og fra den dagligdag, vi nu engang lever i. Vi vil også synge af hendes salmer. 

Vi får også besøg af teaterforstillinger og meget mere. 

Forår betyder også konfirmationer, som vi ser meget frem til. Det næste hold der begynder i efteråret, er allerede ved at tilmelde sig, men man kan stadig nå at komme ombord. 

Kirken er vores alles, så kom og brug den! Brug den på den måde der giver mening for dig. Også hvis du måtte sidde med en ide, til noget vi kunne lave, eller har lyst til at være med til at se fremad. F.eks. om at vinde svar på spørgsmålet: Hvad skal en kirke kunne i Nordhavn? 

Du har måske lyst til at være frivillig, i det omfang tiden tillader det. Så bank endelig på døren. 

Hvis man kunne have lyst til at høre om hvad man laver i et menighedsråd er man mere end velkommen til at komme forbi til det orienterende møde den 14. maj. 

Her kan man også høre om valgforsamling til menighedsrådet, som i år finder sted den 17 september. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »