Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Forårstegn: Pollensæsonen er begyndt

Mængden af pollen fra el og hassel i luften nu så stor, at Astma-Allergi Danmark begynder den daglige udsendelse af Dagens Pollental.

Sæsonens første pollental ligger på 5 for el og 2 for hassel i Østdanmark.

“Selv om tallene umiddelbart ligger på et lavt niveau, kan der være lokale udsving, og det kan forklare, hvorfor man måske er meget plaget af sin allergi i øjeblikket”, siger Sidsel Damsbo Andersen, biolog i Astma-Allergi Danmarks pollentælling.

Faktisk plejer pollensæsonen at begynde allerede midt i januar, men selv om den er startet lidt senere i år, forventes det at fremtiden byder på længere og mere intense sæsoner. Det viser en sammenlignende analyse af tidligere pollensæsoner, som Astma-Allergi Danmark lavede i 2022.

Blandt andet er mængden af birkepollen steget med 35 procent og græspollen med 19 procent, ligesom sæsonerne for de to store pollensyndere er blevet henholdsvis 15 dage længere for birk og 18 dage længere for græs.  

Udviklingen skyldes blandt andet klimaforandringer og vildtvoksende græs i byerne.

400.000 danskere har hentet ‘Astma-Allergi Danmarks gratis app Dagens Pollental’. Udover dagens pollental, indeholder appen en af Europas første femdøgnsprognoser for pollen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »