Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
nordhavnsparken dgi 1

50 mio. til idræt i Nordhavnsparken

En række idrætsforeninger og idrætsorganisationer har lavet denne skitse af Nordhavnsparken, med god plads til skatere, badegæster, løbere, mountainbikere, kajakroere og fodboldspillere. illustration: DGIÅrets budgetforhandlinger på rådhuset blev dramatiske. Socialdemokratiet og SF kom til at stå udenfor døren, da Enhedslisten lavede forlig med de borgerlige partier.

Til gengæld for en mindre skattenedsættelse gav de borgerlige partier grønt lys for mange af Enhedslistens mærkesager, så det blev et budget med fokus på klima, bæredygtighed og velfærd.

Men set fra Nordhavn og Østerbro er træerne ikke vokset ind i himlen, mener formand for Østerbro Lokaludvalg Allan Marouf.
“Desværre glimrer flere af lokaludvalgets mærkesager ved deres fravær – bl.a. cykelsti på Nygårdsvej, Naturskole i Nordhavn og omdannelse af Trianglen,” udtaler formanden.

Idrætsmilliarden
Budgetaftalen giver til gengæld  50 mio. kroner til at udvikle faciliteter til outdooraktiviteter og fodboldbaner i den kommende park i Nordhavn. De 50 mio. kroner er medtaget investeringsplanen for den såkaldte “idrætsmilliard” som skal forbedre og øge kommunens idrætsfacilliteter frem mod år 2030.

Aftalen om at sætte penge af til idræt i Nordhavns nye park er dermed også et vink med vognstang, om at der nu er politisk flertal for at parken IKKE skal være en ren naturpark – i hvert fald en del af den skal have idrætsfaciliteter.  

Natur eller friluftsliv
Lokaludvalget har i høringssvar og på borgermøder kæmpet for at den kommende park primært skal have fokus på natur, og gerne vild natur, frem for boldbaner, parkour og badezoner. 

Det synspunkt støttes af Nordhavns Naturvenner, Danmarks Naturfredningsforening m.fl.

“Vi bakker op om, at der skal skabes gode idrætsfaciliteter til de mange nye beboere i Nordhavn, men vi ærgrer os over, at faciliteterne skal placeres i den kommende naturpark,” siger Allan Marouf.

Close