Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
oslo faerge baad dfds

Første landstrømsanlæg klar 26. oktober

Københavns Havns første landstrømsanlæg bliver tændt om to uger.

Det sker med en officiel åbning af anlægget 26. oktober for særligt inviterede.

Landstrømsanlægget ved DFDS-terminalen i Nordhavn skal forsyne Oslofærgerne med strøm når de ligger til kaj i København. Det vil gøre det muligt for DFDS’ færger Crown Seaways og Pearl Seaways at reducere skibenes CO2 udledning markant mens de er i havn. De kan nu slukke for deres generatorer og reducere udslippene af luftforurenende stoffer samt partikler.

Anlægget er etableret i et samarbejde mellem CMP (Copenhagen Malmø Port) og DFDS. Arbejdet er udført af det svenske entreprenørfirma Actemium og COWI som teknisk rådgiver.  DFDS har siden 2019 brugt landstrøm på sine skibe i Oslo havn.

“Vi ved fra Oslo, at det har en særdeles positiv påvirkning for miljøet i og omkring havnen, og i særdeleshed for de beboere, der bor tæt på vores terminaler”, sagde Torben Carlsen, CEO hos DFDS, da der var byggestart på landstrømsanlægget i juni.

Actemium har etableret et såkaldt OPS-anlæg (Onshore Power Supply). Det er en markedsledende løsning for elektriske landbaserede tilslutninger til skibe. Actemium har tidligere etableret 16 OPS-anlæg i Norden. Desuden er der opsat en fjernbetjent kran som sætter det store stik i skibet, så det kan får strøm. Landstrømsanlægget ved DFDS-kajerne er det første landstrømsanlæg i København. Der er planer om at opføre et lignende anlæg på Oceankaj i Nordhavn, men projektet afventer nogle nødvendige lovændringer, som skal vedtages i Folketinget.

Close

Translate »