Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Gå i landsretten fredag den 13.

13. oktober er der igen Kulturnat i København, som i år har 30-års jubilæum som Københavns største endagsbegivenhed. Mere end 200 museer, teatre, kirker, ministerier, biblioteker og institutioner slår dørene op for børn og voksne. Vi har samlet et lille udvalg af events. Her i Nordhavn kan man bl.a. komme indenfor hos Østre Landsret:

Kom indenfor i den splinternye Østre Landsret:

Dørene åbnes til landsrettens nye bygning i Nordhavn, hvor De kan besøge de splinternye retssale og møde nogle af landsrettens dommere. Der vil være rollespil og rundvisning i landsretten, hvor man bl.a. kan se landsrettens spændende kunst. Der vil desuden være mulighed for at deltage i en quiz med domstolsrelevante spørgsmål. Caféen vil traditionen tro servere Chili con carne.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00. Østre Landsret. Østre Landsrets Plads 1. 2150 Nordhavn. https://domstol.dk/oestrelandsret/

NATKIRKEMUSIK: Mørket falder på:

Hans Egedes Kirke slår dørene op for en aften med ro, refleksion og fordybelse når organist Martin Bennebo og musiker Hans Find Møller skaber et stemningsfuldt musikalsk univers i kirkerummet mens mørket falder på. Lyset fra både stearinlys og projektører vil være medspiller til den rolige poetiske stemning i kirkens smukke rum. Så hvis De har brug for en tid i ro fra hverdagens støj eller blot vil beriges med en stemningsfuld musikalsk stund, så kom forbi.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00. Hans Egedes Kirke. Vardegade 14. https://www.hansegedeskirke.dk/event/22723925

Dyk ned i havnens historie og fantastiske udvikling:

Oplev livet både over og under vandet: Oplev By & Havns historiske hovedkontor, som har vundet Farveprisen for sin nænsomme restaurering. De første 300 børn kan få drybag og en malebog med motiver fra havnen. Engang var havnen møgbeskidt. Nu er den vores fælles, blå park for både mennesker, planter og dyr. Oplev havnens forunderlige forandring fra industri til fristed til Lynetteholm. Lær om fisk og planter og hør, hvordan endnu mere liv er på vej. Der er også tegneværksted!

Tidspunkt: 18:00 – 00:00. By & Havn. Nordre Toldbod 3. https://byoghavn.dk/

Nede i Kulkælderen:
Brumleby Museum: Da købmandsparret Grethe og Johannes Andersen gik på pension i midten af 1980erne, var det til stor sorg for de tørstige sjæle, der ellers havde deres daglige mødested på trappen ved siden af butikken. Nogle af dem søgte asyl på ‘Cafe Oluf’, som lå lige udenfor Brumleby. Vi genskaber stemningen i en mere familievenlig udgave, ‘Cafe Kulkælderen’. Her kan man købe et måltid mad og en ‘kande’, rafle og nyde de mange populære sange fra 80erne. Besøg også Brumlebys brugsforening, ØHF.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00. Brumleby Museum. Brumleby 134. http://www.brumlebymuseum.dk

Naturvidenskabelig Kulturnat:
Kom til naturvidenskabelig kulturnat på HC Ørstedsinstitutet. Her kan De høre om kvanteteknologier, klimaforskning, de seneste opdagelser i astrofysik, opleve Fysiklegestuens shows, lave eksperimenter med iskolde skumfiduser og meget andet. Der er noget for enhver smag, uanset om man er 10 eller 100 år gammel.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00. Niels Bohr Institutet. Universitetsparken 5, Nørre Allé. http://kulturnatten.dk

Krig, kriser og kvantekryptering:
ENIGMA – museum for post, tele og kommunikation: Københavns nye museum summer af liv med omvisninger og smagsprøver på familieaktiviteter. Sæt en high score på arkademaskinerne med free play for en flad 50’er. Gå i clinch med kommunikationshistoriens mørke sider eller mød det unge forskerhold fra SPOC på DTU og hør hvordan Danmark er helt fremme i forhold til at sikre vores digitale infrastruktur. Send et kvantekrypteret billede fra en tablet til en anden eller gå med de mindste i Teleportalen og find Deres indre legebarn frem.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00. ENIGMA – museum for post, tele og kommunikation. Øster Allé 3. https://www.enigma.dk/

Personlig udvikling og broderskab:

Den Danske Frimurerorden slår Stamhusets dørene op og byder alle interesserede velkommen på Kulturnatten. For Ordenen er ikke en hemmelig organisation, men en organisation med hemmeligheder. Vi fortæller gerne om vores historie, formål og virke – blot ikke om vores ritualer. Så har De lyst til at vide mere om frimureriet og Ordenen, eller ønsker De blot at se vores smukke, kulturhistoriske bygning på Østerbro, er De velkommen til at kigge forbi.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00. Den Danske Frimurerorden. Blegdamsvej 23. https://www.ddfo.dk

Gå gennem porten til en anden verden:

Kastellet: Find op til 20 forskellige aktiviteter – for både børn og voksne – samlet på ét sted. Mal Deres eget mel, lyt til musik eller lær om biodiversitet. Besøg de mange museer og fordyb Dem i gamle fortællinger eller gå på oplevelse i den virtuelle verden med mere end 185 missioner. Se dans i skumringen eller udforsk bunkeren fra 2. verdenskrig. Bag fæstningens volde gemmer der sig utrolige oplevelser. Så tag de nysgerrige briller på og lad lommelygten lyse vej. Den 360 år gamle militærby er fuld af hemmeligheder. Vi tør godt love, De får en helt særlig Kulturnat i Kastellet!

Tidspunkt: 18:00 – 23:00. Kastellet. Kastellet 1. http://www.kastellet.dk

Registreret! Københavnerne sat i system gennem 300 år:

Københavns Stadsarkiv (på Københavns Rådhus): Denne aften fortæller vi historien om, hvordan det offentlige holdt styr på københavnerne. Tusindvis af protokoller, registre og systemer vidner om fortidens kontrol og registrering af fattige, forbrydere, skatteydere, vælgere og velfærd. I dag giver arkivalierne uvurderlig viden om helt almindelige – og ualmindelige – københavneres liv. De kan også se film fra det gamle København, gå på opdagelse i vores store samling af historiske fotos eller se hvem, der boede i Deres hus for 100 år siden.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00. Københavns Stadsarkiv (på Københavns Rådhus). Rådhuspladsen 1 stuen.
https://www.kbharkiv.dk/

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »