Selvbetjening for abonnenter

[maxbutton id="1"] I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.
lynetteholm skovbryn

Gå tur i Lynetteholms kystlandskab i ´29

Første fase af det kystlandskab, som skal anlægges på Lynetteholm, kan stå færdig i 2029.

Den første del af kystlandskabet på Lynetteholm vil have en størrelse på 5–6 hektar. Området vil åbne for offentligheden i 2029, når der er fyldt jord i første fase af Lynetteholm, og det er muligt at beplante området ovenpå jorden.

Der vil således være adgang for københavnerne fra 2029, hvor området kan inddrages til rekreative aktiviteter. På det tidspunkt vil naturen så småt være spiret op, og hen over årene vil beplantningen udvikle sig og vokse sig tættere og højere. Området er en kvalificering af projektforslaget for kystlandskabet fra COWI, Arkitema og TREDJE NATUR.

Lynetteholms kystlandskab virker som en stormflodssikring i stedet for et dige. De øvrige faser af kystlandskabet åbner fra 2032 og frem til 2050, hvor hele landskabet forventes at stå færdigt. Det samlede kystlandskab vil have en størrelse på omkring 60 hektar.

Det er By & Havn, der anlægger Lynetteholm og kystlandskabet. Landskabet er betalt af Københavns Kommune. Borgerrepræsentationen afsatte i Budget 21 400 millioner til at lave kystlandskabet omkring Lynetteholm.

”For os konservative har en af de væsentligste fordele ved Lynetteholmen netop været den stormflodssikring af København, som kystlandskabet skal udgøre. Det vil være en klimamæssig, menneskelig, sundhedsmæssig og økonomisk katastrofe, hvis vi ikke sikrer både det nye og det gamle København mod oversvømmelser i fremtiden. Det tager vi med Lynetteholmen ansvar for. Det er fantastisk, at stormflodssikringen kan laves i form af et nyt og rekreativt kystlandskab til glæde for alle københavnere, som samtidig sikrer at København fungerer i hverdagen – også i fremtiden,” udtaler Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K).

lynetteholm nov 2022

”Grønne områder plejer at komme til sidst i byggeprojekter, så hvor er det rart at vide, første del af området allerede bliver indviet om få år. Når det er fuldt udbygget, bliver det faktisk større end Kongens Have. Jeg håber, københavnerne glæder sig til både at få natur, stormflodssikring, et forandret naturudtryk og et biodiverst, grønt og rekreativt område,” udtaler Kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

28. juni åbnede By & Havn for jordmodtageanlægget ved Lynetteholm, og er nu klar til at modtage jord i deponiet, som der så kan anlægges kystlandskab ovenpå. Kystlandskabet og dets stendæmninger er konstrueret til at kunne dæmme op for fremtidens havvandsstigninger, og vil samtidig skabe potentiale for nye levesteder for planter og dyr både over og under vandet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikelFå adgang til Nordhavn Avis - Første måned på gratis prøve

Close

Translate »