Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Gademaleri er blevet fornyet

spangPorten til Nordhavn – Ib Spang Olsens gademaleri i Østbanegade – er langt om længe blevet renoveret. Nu kan det holde til graffiti.

tirsdag 19. majvar en stor dag for dem, som jævnligt færdes i tunnelen under jernbanen ved Nordhavn Station og Nordre Frihavnsgade. Det gamle gademaleri blev nemlig sat op på ny. Faktisk er det en reproduktion af maleriet, som er blevet sat op på en række nye plader af et mere holdbart materiale, og det var en stolt håndværker, der havde fået jobbet.

Jeg arbejder i forvejen sammen med Jimmy fra Bruuns Skrift & Skilte, der lavede det originale tryk i 2007, så han spurgte, om jeg ville være med til at hænge de nye plader op, og det er da fest at arbejde med et værk fra en af sine egne helte, siger Anders Madsen fra tømrervirksomheden Mester Madsen om Ib Spang Olsen.

Det var lidt af en oplevelse at være ude på det job.

Jeg var selv derude fra morgenstunden, og det var BaneDanmark også, for der er meget sikkerhed forbundet med et arbejde så tæt på jernbanen og køreledningerne, fortæller Anders Madsen.

Det er også et trafikeret sted at arbejde, og det trak også lidt ud, men det var sjovt at være med til, siger han.

De nye plader, som blev sat op uden på det originale og ødelagte maleri, er hver på én gange to meter, og de er lavet af et materiale, man kan vaske graffiti af, og derfor er de også lidt mere blanke at se på, end det gamle maleri var. 

Maleriet, som blev sat op i 2007, viser motiver fra den gamle frihavn, som Ib Spang Olsen voksede op i nærheden af.

Close